Dat is een heel bekend gezegde en vaak klopt dat nog ook. Maar niet voor een Hagenees, mooi voorbeeld is Haagse Harry (herken jezelf) hij zegt wat hij denkt en denkt niet eerst na voordat hij wat zegt. En als je dat niet zint dan is dat jou probleem.

De laatste tijd is die Hagenees door mooie praatjes, beloftes en dreigementen zijn mond gesnoerd. Als je als Hagenees, de laatste tijd, in de spiegel hebt gekeken dan moet je jezelf afvragen, wie ben ik? Ben ik dat?

Wakker worden, genoeg is genoeg, ik trek het niet meer, zwijgen is geen optie meer, vol gas er tegen aan, luisteren wie luisteren wil, voelen wie voelen wil! Wij zijn Den Haag en er zal naar ons geluisterd worden.

BAM!

Wakker worden, genoeg is genoeg, ik trek het niet meer, zwijgen is geen optie meer, vol gas er tegen aan, luisteren wie luisteren wil, voelen wie voelen wil! Wij zijn Den Haag en er zal naar ons geluisterd worden.

Herinneringen

Trots kunnen we zijn op die schitterende sfeeracties, vlaggen en knuffelacties. Het zijn de laatste tijd de hoogte punten van een bezoek aan “ons” stadion. Het Zuiderpark is niet meer, dat doet pijn, maar wat hebben we eigenlijk meegenomen naar dit nieuwe stadion. We hebben echt alles achtergelaten, op de kassahuisjes na dan. Jan Knijneburg zijn verschrikkelijke bulldozers en sloopkogels hebben alles moeten vernietigen, vermorzelen totdat er niets meer over was van ons. Alles wat over is zijn herinneringen, mooie herinneringen en helaas voor hun hebben de sloopkogels de herinneringen niet kunnen raken.

Al hoewel, op een nette manier is er verder gegaan met het vernietigen van de clubcultuur, zittend vanuit hun ivoren toren hebben de beleidsbepalers er alles aan gedaan om het hart uit de club te halen. Het overkwam ons. En de club en spelers lieten het gebeuren en nog steeds. Waar spelers het vroeger voor ons opnamen en bestuursleden uit eigen zak supportersreizen en vuurwerk acties betaalde, is er nu geen wij gevoel meer tussen spelers en supporters en is de afstand tussen de club en de supporters groter dan ooit.

RVC

En dan de RVC, ook zo club binnen een club, lekker beslissingen nemen tegen de wil van iedereen in en er ook nog betaald voor krijgen. Een functie die je uit je geel/groene hart zou moet vervullen zonder dat hier een vergoeding aan vast zou zitten.

Nee, dan moeten wij Adje binnen halen om over de club te regeren. We kennen twee Adjes, de ene was de labiele sidekick van Paul de Leeuw en de andere Adje is degene die oa een mening had over onze redder Pim met alle gevolgen van dien. Het verschil tussen de twee Adjes is dat de ene maar deed als of en de andere gewoon echt labiel is en van alles kapot maakt. Dat laten we toch niet gebeuren. Meneer beslist over het verkopen en aankopen van spelers, vraag me af waar in godsnaam hij die kennis vandaan heeft. Een thuis cursus van NHA is uitgesloten want daar staat de cursus niet in en de KNVB heeft ook nog kwaliteiten en eigenschappen van een kandidaat voor een functie in de RVC opgesteld. Dus zodra er een stoel vrij is kan bijna iedereen er op gaan zitten. De club stelt geen eisen aan een eventuele kandidaat lijkt wel, mensen met (voetbal) kennis en netwerk in de voetballerij zijn uitgesloten van een plek in de RVC.

Je ziet wat een labiel iemand op een belangrijke en beslissende functie kan aanrichten. De betere spelers van vorig seizoen lopen de deur uit voor een prikkie en versterkende aankopen zijn er niet geweest.
Ja, Kramer kwam aan en hebben ze van ellende maar een contract aangeboden omdat hij lekker in de groep ligt en voor sfeer op de bank zorgt. Nee, FC Den Haag we hebben al die tijd geduld gehad, wat eigenlijk helemaal niet bij ons past, maar neem het ons niet kwalijk dat we dit hebben laten gebeuren. We gaan er weer voor zorgen dat jullie doen waar jullie voor horen te staan, dat is laten zien dat jullie onze kleuren mogen vertegenwoordigen. Wat wij de laatste tijd hebben laten gebeuren werkt dus niet, jullie hebben gewoon iemand boven jullie nodig, die af en toe aan het stuur trekt zodat we niet van koers raken.

Fons

En Fons, dat wij zo af en toe van ons laten horen of dat er intern prikkelingen zijn dat mag nooit een excuus zijn voor een slechte instelling van jou spelers. We weten dat je niet bij de mondige spelers hoorde vroeger maar je weet als geen ander wat wij als supporters eiste van de spelers die onze kleuren mochten dragen. Daar stond je dan met Martin, Heini en Remco de tekst in te zingen van Jagen, jagen op die bal. Luister hem nog eens en loop dan die kleedkamer weer is in, gooi een paar bidons door de kleedkamer, schop een gat in de kleedkamerdeur pak bv Lex bij strot en zeg dat er een paar duizend mensen op de tribune zitten die voor hun komen en dat ze er nog voor betalen ook. Het is godverdomme een wedstrijd waar je laat zien dat je wil winnen met alles wat je in je hebt, dat het zweet richting de tribunes de damp van wiet lucht doet verdwijnen.

Directeuren

Directeuren in het betaald voetbal wie heeft dat verzonnen. Moet je eens kijken wat een ellende die allemaal te weeg brengen, niet alleen bij FC Den Haag. Ze laten meestal een spoor van ellende achter zich, verdeeldheid binnen een club en financieel een chaos. Wat een gedoe weer om een directeur voor FC Den Haag te vinden, kijk wat er allemaal over geschreven wordt. Maar we hebben een kandidaat die bij onze club past, waar niet iedereen het over eens is. We gaan het allemaal wel weer zien. Als hij het gaat worden zal labiele Adje zich vrijwillig gaan melden bij Parnasia dus daar zijn we dan ook weer makkelijk vanaf. En mocht de nieuwe directeur niet waarmaken wat hij belooft dan plakken we hem achter het behang.


(blaffende honden bijten niet, denk maar)

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina