Nieuwe aankopen, nieuwe trainers, nieuwe medewerkers, een Legend Lounge maar nog wel op een degradatieplek. We kunnen het mooier maken dat het is maar de feiten tellen. 

Weet dat Bully weer als negatief wordt afgeschilderd maar iemand moet het doen om mensen wakker te laten worden. Al lange tijd worden we bedwelmend maar het lijkt erop dat we het niet door hebben dat het om onze club gaat. We hebben onze club in handen gegeven aan een Chinese marionet die alleen maar lachend op de foto staat. Wat schuilt er achter die lach, vraag ik me soms af. Mijn honden instinct zegt dat er iets niet klopt en dat er een Paard van Troje de club is binnen gereden. Achter al die mooie beloftes, dat wat supporters graag willen horen, is een ongewenste lading verborgen. Wij dragen ze op handen maar luiden argeloos onze eigen ondergang in. 

De beloftes en de verwachtingen waren zo groot dat we alles waar we voor stonden lieten vallen en het Trojaanse Paard binnenhaalde. Een paar Haagse prominenten weer een podium geven en je beloftes verdedigen en zo bouw je een muur om het Trojaanse Paard heen zodat deze niet opvalt. Vanuit binnen is er iets gaande dat is duidelijk maar het gebeurd stapje voor stapje. De trainer (Alfons) en de TD (Jeffrey) waren makkelijk te doen want die werden gekoppeld aan slechte resultaten. Al hoewel we niet moeten vergeten dat Alfons de eer aan zichzelf heeft gehouden en uit liefde voor de club zijn contract heeft laten ontbinden. Op kantoor zijn er de laatste weken ook al veel mensen vervangen en er zouden er nog twee moeten volgen. Het is geen geheim dat ze van Lex jr en Ruudje af willen maar het nog niet aandurven en bang zijn voor de reactie van sommige supporters. Maar als die twee eruit zijn dan hebben ze de hele organisatie in handen. In het interview van 3 februari in de Volkskrant van de directeur heb ik een bepaald stukje een aantal keren gelezen โ€œJe moet een plan hebben en een goed team om je heen. Dan kan niemand je iets makenโ€. Deze uitspraak gaf me een ongewenst gevoel en doet mij denken aan dat Paard van Troje. Natuurlijk zullen er een paar denken dat ik hondsdol ben maar dat is pas zo als het is bewezen.

Natuurlijk laten we het voetballen niet vergeten, liefst 7 (buitenlandse) spelers werden er aangetrokken om degradatie te voorkomen.  Als er anderhalve speler te noemen is die iets extraโ€™s brengt is het veel. De wedstrijden zijn voor het grootste gedeelte niet om aan te gluren en is er niemand die de beuk er in kan en wil gooien. Als je in een wedstrijd tegen Sparta nul gele kaarten pakt in zo belangrijke wedstrijd dan is de Engelse inbreng ook niet zichtbaar. Waar is die spits met zijn voortanden eruit of die verdediger met killermentaliteit, wij gaan niet voor de fairplay award maar voorbehoud van de ere divisie.

Toen ik zo die legends een ere ronde zag maken in de rust van de wedstrijd tegen Vitesse dwaalde ik even terug naar 1985/1986. Een team dat vocht voor elkaar wat ze waard waren, dat mindere spelers niet eens opvielen omdat andere een stapje meer wilde zetten. Die lichting spelers begreep wat er van hun verwacht werd en gaven alles, moe gestreden en voldaan. Dat de spelers van nu in het histories shirt van toen de wedstrijd tegen Vitesse mochten spelen hadden we eigenlijk niet moeten verzinnen, het doet te kort aan de echte legends. Een team met een verdediging met de mes tussen de tanden, een spits die er 28 in schoot en met 11 punten verschil kampioen werden. 

Dat deze legends een ere ronde mochten lopen dat hebben ze verdiend, echt verdiend!ย 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina