Er staat voor de zoveelste keer een ‘wedstrijd-van-het-jaar’ op het programma. Tegen Fortuna zal er echt gewonnen moeten worden. Voor de zoveelste maar wel de laatste kans. De supporters die er nog in geloven vinden de realisten maar negatief. Ik heb bijna altijd wel een groen-gele bril op maar als ik verwacht dat onze club het gaat redden, dan is dat gebaseerd op ijdele hoop en niet op hetgeen wat ik dit seizoen gezien heb. Die groen-gele bril is aardig gebarsten door het vertoonde spel, wat eigenlijk nog een te positieve benaming is…


En op wie moet een  supporter als ik nou zijn pijlen met gif afschieten? Wie is de zondebok in dit hele eventuele degradatieverhaal? Jeffrey van As, die de teneur heeft gezet door aan het begin van het seizoen voetballers een contract te geven, die echt totaal niet bij de club passen zoals een Bilal Ould-Chickh, of  probleemspeler-op-dood-spoor Michiel Kramer maar weer terug te halen?Het excuus dat er geen geld was, doet mij altijd de wenkbrauwen fronzen als ik zie dat clubs uit de eredivisie met veel lagere budgetten wél spelers kunnen binnenhalen, die niet qua naam, maar wel als type speler bij een team passen. Fons Groenendijk, die de seizoenen hiervoor beter gepresteerd heeft als coach maar het dit seizoen blijkbaar niet meer kon overbrengen op een kwalitatief mindere groep? Zijn het de scouts, die Fons en van As adviseerden om bepaalde spelers binnen te hengelen? Is het Mattijs Manders, die onverantwoord met (te?)veel geld strooiden  spelers aan de club bond met lange en te dure contracten? Misschien Mo Hamdi,  bijna naar het pluche gelobbyd  door sommige, die een Engelse coach aanstelde die spelers uit zijn Engelse vijvertjes haalde, waarvan er nog geen één overtuigd heeft. Onze Engelse coach misschien? Die punten moet halen en vaak van poppetjes zie veranderen maar nog geen enkele keer heb ik een ‘Engels’ team (opportunistisch, strijdend tot de laatste snik) van het veld zien stappen.Treft Martin Jol enige schuld, die altijd de voetbalwijsheid in pacht heeft en dit allemaal zonder slag of stoot heeft laten gebeuren. Was dit dertig jaar geleden bij hem in het veld gebeurt, dan had hij zonder na te denken een elleboogie uitgedeeld , of een kopstoot (waarschijnlijk allebei).Moet het schuldige vingertje naar China gewezen worden, terwijl ze al meer in de club hebben gestoken dan alle eerdere eigenaren/beleidsbepalers bij elkaar? Is Mark van der Kallen de kwade genius, die van de rompslomp af was en enkele miljoenen in zijn zak kon steken, de club achterlatend in vreemde handen? Moet ik nou boos worden op Advocaat, hem kwalijk nemen dat hij nog geen dertig kilometer een club uit het slop trekt, terwijl zijn grote liefde wegzakt in het moeras? Die -ondanks zijn geringe lengte- zich misschien te groot voelde om de club  die hem vormde en aan de basis stond van een rijk (voetbal)leven?Zou het dan toch die dekselse Edwin de Graaf zijn, die met zijn  gesnoep  buiten de deur  een dusdanige onrust veroorzaakte dat zelfs de nieuwelingen niet eens meer een bal fatsoenlijk kunnen raken?Ligt het probleem misschien al in het orgaan van de club, in de kantoren, waar de ene helft pro-China is en de andere helft anti-China?

Zoals je ziet is het allemaal zeer complex en lijkt het Cars Jeans Stadion wel de grootste en ingewikkeldste Escape Room van Nederland. Degene die vrijdag de winnende treffer erin schiet, heeft de eerste sleutel gevonden om te ontsnappen. Misschien zal dat ervoor zorgen dat alle neuzen… sorry, dit werd bijna een verkeerde uitdrukking… Misschien lukt het dan nog om uit deze voetbalnachtmerrie te ontwaken en dat we als supporter zijnde eindelijk weer eens kunnen genieten van een mooi opgezette aanval of misschien zelfs wel een mooie wedstrijd met een fantastische sfeer! Of sla ik nu een beetje door?

BROTHER

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina