En als je het met deze stelling niet eens ben dan moet je je serieus gaan afvragen of je dan niet discrimineert. Mensen in hokjes plaatsen, bevolkingsgroepen de mogelijkheid ontnemen om ‘ergens’ bij te horen, of uit te sluiten naar aanleiding van hun ras, geaardheid of geloofsovertuiging, da’s pas discrimineren.

De ‘anderhalve-meter-samenleving’ waarin we zijn beland naar aanleiding van een pandemie met diep trieste consequenties voor iedereen, stelt ons voor een dilemma waar niemand eerder mee te maken heeft gehad. Wereldwijd heeft deze crisis de nodige lidtekens bij iedereen achtergelaten. Het COVID-19 virus maakte geen onderscheidt tussen links, rechts, oud of jong, zwart, geel of wit. Het virus was onverschillig in zijn keuzes en maakte (en maakt nog steeds) dodelijke slachtoffers onder alle bevolkingsgroepen.

De overheid heeft ervoor gekozen om een intelligente lock-down in te stellen. Diverse bedrijfstakken zijn hierdoor hard geraakt. Iedereen heeft lange tijd in deze ‘intelligente’ lock-down geleefd, dicht op elkaar, het normale leven werd keihard onderbroken en kwam nagenoeg volledig tot stilstand. Veel mensen zijn geraakt, hun baan kwijt of inkomsten verloren of moeten helemaal opnieuw gaan beginnen. Veel mensen en bedrijven zijn door hun laatste reserves heen.

Na maanden van wachten en hopen op een lichtpuntje is het herstel eindelijk ingezet. Maar met dit herstel komen ook de nodige opstart problemen direct boven drijven. Een incident in de Verenigde Staten, van ongekende omvang, zorgt er nu voor dat het kleine beetje herstel, dat lichtpuntje wat er was, wederom tot stilstand komt. Het kaarsje is gedoofd.

Maar door wie?
Een niets ontziend en niet geremd door enige kennis, de voorkeur gevend aan anarchisme, opruiing, stropen en vernielingen aanbrengend, gaan links-radicale groeperingen nu op pad om alles en iedereen die niet behoord tot “hun” groepje te lijf. BN-ers roepen op, met woord trucjes, om “zwarte pieten in het gezicht te trappen”. Beeldenstormen is het nieuwe normaal. Beelden van oude en nieuwe Hollandse Helden die jarenlang hebben gestaan voor onze historie, onze cultuur onze geschiedenis, daarvan wordt nu door een groep bepaald dat “het niet langer kan en mag”, hoezo discriminatie?

Een veel gehoorde tekst luidt “we zijn er klaar mee” – nou dat klopt, wij ook! Deze onzin moet stoppen. De media moet stoppen met zijn kop in het zand steken en niet langer alles van een kant “framen” en de verwijtende vinger naar de andere kant wijzen om vervolgens iedereen uit te roepen tot de “groep” extreem rechts. Alsof er geen middenveld meer is, je mening doet er niet meer toe. Tegenwoordig behoor je of bij ons of bij hen, fout!

Twee maanden geleden zaten we nog opgesloten en hoopte we op herstel, nu zijn we elkaars hersenen aan het inslaan, WTF?!

Volgens ons is er maar een uitkomst mogelijk, Nederland is super tolerant en daar mag onder geen voorwaarde verandering in komen, niet onder druk, wij zullen niet buigen, niet toegeven. We moeten het samen doen zoals we dat ook voor de pandemie samen konden, wat is er in vredesnaam veranderd in drie misschien vier maanden tijd?

Stop met het geweld, het neerhalen van beelden die er al staan sinds mensen heugenis, stop met die betutteling.

Die ‘anderhalve-meter-samenleving’ kunnen we ook wel mee ophouden, waarom? Twee weken geleden mochten onder dubieuze omstandigheden de ANTIFA voorstanders demonstreren in Amsterdam en niet veel later ook in Rotterdam. Hoeveel hiervan zijn er eigenlijk geraakt door COVID-19?

Aan Rutte, laat je niet in de luren leggen door de druk van links, of politieke partijen als Groen-Links of een D66. Spreek je eindelijk eens uit zoals het een groot staatsman betaamt – wellicht eindig je dan zelf ook wel over een paar honderd jaar op een voetstuk als standbeeld. Ik neem dan aan dat je ook niet zou willen dat jij naar beneden wordt gehaald of wel?

DUTCH FIRMS UNITED

Voor de bescherming van geschiedenis en cultuur.
#alllivesmatter
110% anti antifa
Geen 1,5m maatschappij