We kennen het allemaal wel meezingen echter is het deze keer helaas anders dan alle andere keren daarvoor. Als we naar de huidige statistieken kijken kan je niet anders concluderen dan dat we in zeer zwaar weer zitten, populair gezegd “de hoek waar de klappen vallen”. Iedere Hagenees, met een groen-geel-hart, voelt zich kut. Het voetbal is regelmatig niet om aan te zien, soms zit ik zelfs nog maar met een half oog te kijken en te wachten op, opnieuw een tegendoelpunt. Vroeger was je ervan verzekerd dat we in ieder geval bij thuiswedstrijden nog het gras opvraten, gesteund door de twaalfde man – de supporters op de tribune – wisten we vaak toch nog een gelijkspel, en soms zelfs een overwinning eruit te slepen. Helaas lijkt ook dat heel ver weg.

Op het moment van schrijven staan we met 24 wedstrijden gespeeld op de 17e plaats met 15 punten. Europees voetbal zit er niet meer in vermoed ik. De komende weken staat ons ook nog eens een heftig programma te wachten, 21 maart tegen 020 (uitwedstrijd), 4 april tegen Utreg, 9 april tegen Vitesse (uitwedstrijd), dan 25 april tegen Fortuna en dan tegen Feyenoord. In een pessimistisch scenario zullen we waarschijnlijk ook niet heel veel punten gaan pakken de komende weken.

In deze corona periode zijn de mogelijkheden om onze club dat noodzakelijke duwtje in de rug te geven ook zeer beperkt. Nog steeds geen publiek, dus ook geen mogelijkheid om onze club naar die zo gehoopte overwinning te schreeuwen op het moment dat het er toe doet, het moment dat zij er doorheen zitten en wij ze nog weten op te peppen door er achter te gaan staan, het lucht alarm aflaten gaan, schreeuwen, kankeren, zingen, die heksenketel die ontvlamt. Het enige wat nu nog ontvlamt is me frituurvet dat ik door de ellende weer eens vergeet.

Dus wat doen gaan we dan doen? Onze frustraties botvieren op social media, op Facebook, en op Twitter. Een populair medium wat de laatste tijd meer een platform is geworden dat door enkelingen gebruikt wordt om de club, onze club, helemaal te ontdoen elk stukje eigenwaarde, als er รผberhaupt nog geloof is, bij supporters maar ook bij spelers dan wordt dat op Twitter wel vakkundig naar de klote geholpen.

Ik denk dat ik gerust kan stellen dat we allemaal verziekt zijn van het feit dat onze club naar de klote aan het gaan is, het voetbal niet om aan te zien is. En ja, we zijn allemaal kritisch en iedereen uit dat op zijn eigen manier. Sommige zijn zeer vaardig in het verwoorden van hun frustratie en publiceren dat op Facebook of Twitter en krijgen dan ook vaak bijval, terecht of onterecht dat doet er eigenlijk niet toe (of wel dan?). Wat er wel toe doet, is simpelweg dat onze club ophoudt te bestaan als we zo doorgaan.

Naar aanleiding van recente berichten die ons bereiken gaat het echt niet goed. Om een voorbeeld te geven, bij een van de laatste uitwedstrijden was er geeneens meer genoeg geld beschikbaar om een hotel overnachting te boeken en was men genoodzaakt om na afloop van de wedstrijd terug te rijden, wat resulteerde in een terugkeer in Den Haag rond 04:00u s’-nachts. Diverse recent aangetrokken spelers krijgen nog minder betaald dan een vakkenvuller bij de Jumbo. De salarissen kunnen nog maar nauwelijks worden betaald. Wat het allemaal nog erger maakt is het wantrouwen, als er interne discussies zijn, liggen ze binnen no-time op straat. De meest bizarre complot theorieรซn worden bedacht en als “waarheid” de wereld in geholpen. Aangevuld met allerlei speculaties, door bepaalde individuen, op de eerder genoemde social media platformen maakt het dat er een behoorlijke grafstemming is, onder de supporters, de clubleiding maar ook bij de spelersgroep.

Met deze wetenschap, zijn er in ieder geval drie dingen waaruit we kunnen kiezen de komende tijd. (1) Typisch Haags zou zijn je-schouders-ophalen en zeggen dat het toch niet jou f*cking probleem is. (2) Het is de schuld van het beleid dus die moeten weg, of (3) We gaan onze club steunen ook al gaan we naar de klote dan maar strijdend ten onder. Het eerste is heel makkelijk, want dat doen we namelijk al, het tweede is serieus geen goede optie. De reden ligt in het feit dat zowel Martin als Mo (om er twee te noemen) daadwerkelijk door het vuur willen gaan om onze club te redden en zelfs groot te maken. Ze worden hierbij alleen totaal niet gesteund door onze Chinese grootaandeelhouder waardoor elke vorm van investering uitblijft, ongeacht de voorstellen en toekomstplannen die worden voorgelegd. Ofwel kan je simpelweg stellen dat een nieuwe (technisch) directeur totaal geen verscheel zal maken, sterker nog je mag maar hopen dat het niet een pion of lakei is van United (ver)Kwanselen. (3) Het laatste punt, wellicht het lastigste punt, wat ga je dan precies steunen? In de huidige corona tijd is dat lastig, een optie zou kunnen zijn om buiten het stadion wellicht in kleine groepen van max 40 personen verspreidt om het stadion die heksenketel te creรซren. Vooralsnog misschien niet (on)mogelijk maar later meer hierover. Steunen gebeurd ook al door een “financieel initiatief”, er is door diverse supportersgroepen iets gestart om de club financieel te ondersteunen. Mocht je creatieve ideeรซn hebben laat ze dan vooral horen.

Welke keuze je voorkeur heeft laten we geheel aan jouw. Het negatieve geschreeuw en gezeik wat er op social media rond gaat draagt er in ieder geval niet toe bij dat we een steun zijn voor onze club of dat we dit jaar in de eredivisie blijven. Los van al het negatieve, als we zo doorgaan gaan de deuren dicht, de lichten uit en krijgt Den Haag er een hele grote parkeerplaats locatie bij. De keuze is aan ons, steunen of ….

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina