In Polen heeft Legia Warschau zijn 15e landstitel veroverd. En het hoefde daarvoor niet eens in actie te komen. Het profiteerde van het puntenverlies van Rakow Czestochowa (0-0 tegen Jagiellonia Bialystok) en kan op 3 speeldagen voor het einde niet meer bijgehaald worden.

Legia Warschau, in het verleden getraind door Besnik Hasi (2016) en Ricardo Sa Pinto (2018-2019), staat momenteel onder de hoede van de Pool Czeslaw Michniewicz. Die kwam in september Aleksandar Vukovic vervangen.

Rakow en Pogon Szczecin tellen 9 punten achterstand op Legia in de Ekstraklasa. Er zijn nog 9 punten te verdienen, maar in de onderlinge duels is regerend kampioen Legia in het voordeel. Dus is de titel een feit.

Voor Legia, met de 41-jarige ex-nationale doelman Artur Boruc (ex-Celtic, ex-Southampton, ex-Bournemouth) in doel, is het de 15e titel, de 7e in de laatste 9 seizoenen.

Met 15 staat het alleen aan kop in de ranglijst. Ruch Chorzow en Gornik Zabrze tellen 14 titels, Wisla Krakau heeft er 13.

De Haagse Legia supporters toonde hun waardering, zie hieronder de video.

Bron: https://sporza.be/nl/2021/04/29/legia-warschau-strijkt-15e-recordtitel-op-in-polen~1619676892357/

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina