Prima initiatief van het Haags Supporters Collectief!!

De fans moeten zeker gehoord worden, en een blijvende plek krijgen in de nieuwe RvC. Want echte fans zijn geen passanten. De club zit in ons hart, en dat mag onderhand wel eens tot uitdrukking komen. Maar na vele jaren gepruts al dan of niet met goede bedoelingen, wordt het de hoogste tijd dat wij eens een elftal zien wat niet tot een figurantenrol is veroordeeld en een speelbal is van de topclubs. Laat staan dat we kansloos degraderen, wat nu voor de 5e keer is gebeurd (…)
Daarom is het de hoogste tijd dat er nu wèl bestuurders komen die van wanten weten. Of ze nu uit San Francisco of uit Scheveningen komen dat is voor mij niet zo interessant. Wèl dat de club weer terug moet waar ze hoort, en dat is subtop. In de eredivisie wel te verstaan. Maar dat kan alleen als iedereen de zelfde richting op wenst te roeien, en er mensen met kennis van zaken aan de knoppen draaien, dus niet iemand er zit omdat die toevallig een zoontje, vriendje of kennis is van deze of gene. Dat is dus de dood in de pot.

Komend seizoen heb ik geen enkele verwachting. Door deze tragedie komedie waarvan niemand weet hoeveel hoofdstukken er nog worden toegevoegd, is het ondoenlijk om een goede organisatie neer te zetten, met een TD, scouting- en trainersstaf. Augustus nadert met rasse schreden…
Wat ik wel weet is dat er een aantal figuren binnen de club, HCF, STA, directie er belang bij hebben om hun macht niet op te geven, en dus een overname die zeer gewenst is te frustreren. Ik dacht dat de wal het schip wel zou keren. Een club die bankroet is en de beschamende aftocht dient te maken naar de boerenliga. Maar niets is minder waar. Men zit met superglue vastgeplakt aan het pluche, en die positie dient met hand en tand verdedigd te worden. En men legt éénzijdig de schuld bij UVS, na de gemeente veruit de grootste sponsor. Hoeveel zou Frans van der Steenis geïnvesteerd hebben? Precies…
Maar zo werk het natuurlijk niet. Dus de RVC, directie, STA en HFC moeten van het toneel verdwijnen, c.q. een andere bezetting gaan krijgen. En die financieel directeur moet per direct van zijn functie worden ontheven.
Zat vandaag nog even op de officiële site te kijken. We wonnen de beker in 1968, was daar als 5 jarig jochie bij met mijn teddybeer. En wist niet beter dan dat normaal was dat we de beker wonnen. Helaas is de waarheid toch een heel stuk weerbarstiger.
Ik ben niet zo van het navelstaren en het doemdenken. Natuurlijk kan ADO top 6 spelen elk jaar. We zitten hier per slot van rekening niet op Ter Schelling (…)
Maar het hele eiereneten is dan wèl dat je de krachten bundelt en bestuur en supporters allemaal dezelfde richting op wenst te gaan, en hun eigen belangen opzij zetten voor de club. Onze club!!
Voorbeelden te over waar dat goed werkt, en waar echt geen vele miljoenen worden gepompt. AZ, lag op zijn gat, en kijk nu eens. Prachtclub, wordt meer dan uitstekend geleid, geweldige jeugdopleiding en zeker ook een scoutingapparaat wat klinkt als een klok. Daar mauwen ze toch ook niet dat ze zo veel concurrentie ondervinden van Ajax? Of een paar niveautjes lager Heracles.
Maar eerst de grote schoonmaak, want die is nog steeds niet goed afgerond. Mensen uit de organisatie zetten is het één, maar dan wel lieden terughalen die wèl voldoen is het ander. Natuurlijk kan dat. ADO is nog steeds een grote naam, met een geweldige uitstraling.
Nu nog een goede overname kandidaat. Diegene met het beste plan, lange termijn visie, en kapitaal moet het worden. Anders dan velen hier heb ik geen aandelen in Jol, want die heeft me ernstig teleurgesteld, hij had die degradatie in zijn ééntje makkelijk kunnen voorkomen. Uiteraard een prachtige voetballer, en een geweldige trainer, zeker bij ADO amateurs, speelden voetbal daar werd je stil van, zo mooi, maar als TD want hij was natuurlijk technische baas sloeg hij de plank volkomen mis.
Maar mocht blijken dat hij van zijn fouten heeft geleerd en nu wèl met een goed doortimmerd plan komt dan moet hij het worden. Al zou ik het zeer toewensen als een TD komt die zijn mannetje staat. Want het moet geen FC Jol worden natuurlijk.
Maar het is wel zaak dat nu bepaalde clubs- reeds eerder vernoemd – opsodemieteren, want zij frustreren het hele proces, tot een normale bedrijfsvoering. Lees een normaal draaiende club die stevig meedraait in het linkerrijtje, en waar de mensen trots op zijn, en belangrijker weer willen komen. En niet hun heil zoeken elders.
Ik blijf er vertrouwen in houden dat dit ook bij ons zeer zeker mogelijk is. Maar alleen in tegenstelling tot wat nu het geval is alleen als de juiste mensen op de juiste plekken zitten. En er naar de supporters wordt geluisterd.Zij zijn te thermometer van de club. En niet zoals meneer De Boer van plan is om vanuit zijn ivoren toren het ‘voetvolk’ als ‘grote’ bestuurder het eventjes uit te leggen. Laat het zijn laatste optreden zijn in die hoedanigheid.
Maar ondanks mijn kritiek, waar ik me niet zo populair mee maak, ben niet zo van het meelopen, ben ik er van overtuigd dat we hier een grote succesvolle club willen opbouwen. Of je het nu ADO of FC Den Haag wil noemen.
Kan ik weer trots mijn echte ADO shirt en HCF polo – dat dan weer – wel over straat lopen.

 

Groet, Ooievaar

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina