Onderstaand een artikel op 5 juni geplaatst op Omroep West.

De voorzitter van de HFC, Harm de Boer, gaf aan niets van de overnameplannen van Martin Jol af te weten. Maar er was wel degelijk contact geweest met Martin Jol en om deze harde leugen te weerleggen heeft HFC lid Jan Hermen de Bruijn dit naar buiten gebracht.

Naar buiten gebracht dat de HFC voorzitter vanaf 4 mei al op de hoogte was van de overnameplannen van Martin Jol.

Hoewel wij als eerste erkennen niet te denken dat Jan Hermen de Bruin hierbij geen belangen heeft, was hij wel de enige in de HFC die die leugen kon weerleggen.

Dat wordt, zoals elke whistleblower, Jan Hermen de Bruin niet in dank afgenomen. Hij is door voorzitter van de HFC, Harm de Boer, voor 3 maanden geschorst.

Verder:

Voor de begrijpende lezer wordt in onderstaand artikel duidelijk dat de overname van Martin Jol zeker niet de voorkeur heeft van het huidige, in ieder geval niet door de supporters gekozen, bestuur van HFC/ADO Den Haag.

Martin Jol moet kennelijk de continuรฏteit beter garanderen dan de reeds ingediende plannen van de andere kandidaat, Ad Nederlof, waarmee Harm de Boer en Edwin Reintjes er kennelijk al uit zijn.

(red. HCF)

—————————————————————

Artikel Omroep west:

HFC ADO Den Haag schorst prominent lid: meerdere gesprekken met fans gepland

Logo op stadion ADO Den Haag | Foto: SoccratesImages.comLogo op stadion ADO Den Haag | Foto: SoccratesImages.com

Een schorsing van drie maanden is de straf voor een prominent lid van HFC ADO Den Haag dat vorige week een brandbrief naar alle leden heeft verzonden. Dat blijkt uit een interne mail van het bestuur van de HFC die Omroep West in handen heeft. Volgens HFC stonden er in de brandbrief diverse feitelijke onjuistheden en baalde het bestuur ervan dat de inhoud direct na het versturen op straat lag, terwijl het om een interne aangelegenheid ging.

Het bewuste lid schreef eind mei een brief aan alle leden waarin hij HFC-voorzitter Harm de Boer beticht van het achterhouden van informatie en tegenwerking van de deal van Martin Jol. Ook vroeg het lid aan De Boer om per direct op te stappen. Daar gaf de voorzitter van de vereniging geen gehoor aan. De HFC is รฉรฉn van de twee Nederlandse aandeelhouders en wordt gezien als de cultuurbewaker van de Haagse club. 

Martin Jol heeft inmiddels een koopcontract met de Chinese grootaandeelhouder getekend en is daarmee weer een stap dichterbij de overname van ADO Den Haag. Om de voormalig voetballer van de Haagse club al eigenaar te noemen is nog te vroeg. Daarvoor moeten nog diverse handelingen worden verricht. Onder meer een handtekening van de Nederlandse aandeelhouders en goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB moeten nog plaatsvinden. 

‘Geen enkel bezwaar’

In de interne mail weerspreekt het bestuur van de HFC dat het tegen de komst van Jol is. ‘Wij hebben op geen enkele wijze bezwaar tegen de aankoop van de aandelen van ADO door Martin Jol, vooropgesteld dat de plannen van Jol, die op dit moment van deze uitspraak nog niet bij het bestuur bekend zijn, de continuรฏteit van ADO beter garanderen dan de plannen van eventuele andere kandidaten.’

Dat het prominent lid slechts drie maanden schorsing krijgt komt door zijn staat van dienst, zo valt te lezen in de brief die veel weg heeft van een gerechtelijke uitspraak. ‘De sanctie royement had voor de hand gelegen, ware het niet dat de omschreven verzachtende omstandigheden door het bestuur ook meegerekend zijn’, aldus het bestuur. ‘De schorsing is onmiddellijk en in beroep gaan kan bij de beroepscommissie.’ Tot zover het bestuurlijke. 

Gesprekken supporters

Aan de vraag van de supporters om in gesprek te treden met meerdere delegaties binnen de club lijkt gehoor te worden gegeven. Het Haags Supporters Collectief laat op Twitter weten aankomende dinsdag met de HFC om tafel te gaan. Een dag later zit een delegatie met herstructureringsdeskundige Reiziger om tafel en op vrijdag volgt een gesprek met de directie van ADO Den Haag. 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina