Wat een verschil, waar vroeger spelers het veld betraden met een spandoek met de tekst “maak FC Den Haag niet kapot stop gedonder” hangen nu de supporters spandoeken op aan het stadion met een vergelijkbare tekst.

De strijd en macht cultuur binnen de club, het houdt maar niet op. Er is de laatste tijd al veel geschreven en gezegd wat er allemaal afspeelt maar waar ligt nu de oplossing. UVS wil en kan niet meer maar is wel de grootste aandeelhouder. Na pogingen van diverse geïnteresseerde is het Martin Jol gelukt om een overeenkomst te tekenen m.b.t. de overname van die aandelen. Je zou denken dat iedereen dan tevreden is. De club is in Haagse handen en heeft weer bestaansrecht. Maar niets is minder waar, helaas.

Door het opstappen van directeur Hamdi is er intern wat geschoven en binnengehaald om de club toch nog enige vorm van leiding te geven. Het mag allemaal wat kosten want het gaat om het voortbestaan van onze club. Maar als er dan concreet zaken gedaan kunnen worden gaat de tijdelijk aangestelde “communicatie deskundige” roepen dat Jol zich bij de voordeur moet melden.

Beste meneer de communicatiedeskundige, Jol is in Engeland een Sir en in Egypte wordt hij geadoreerd en bijna tot een god verheven. En u zegt zonder enige vorm van respect dat hij zich bij de voordeur moet melden? Stap in je door de club geleasede BMW 525i, tank hem vol (met de weer vrijgegeven tankpas van de club) en rij naar Jol toe, aankondiging dat je graag in gesprek wil is niet nodig. Bij Jol staat de deur altijd open als het om de club gaat. Zodra mevr. Jol open doet geef je haar een bos bloemen voor de gastvrijheid, veegt je voeten en stel je netjes voor. Vergeet niet het bonnetje van de bloemen op te voeren bij je wekelijkse declaratie dan heb je dat ook weer op je rekening staan de volgende week. Want je weet eigen mensen hebben voorrang op betalingen, de leveranciers kunnen wel wachten. Nadat Sir Jol aan heeft gegeven dat je mag gaan zitten, dan pas ga je zitten, zo werkt dat als je bij grote mensen op bezoek bent. Voor de zekerheid zou ik hem beleeft vragen of je echt mag gaan zitten, je kan het maar zeker weten he? Je eerste indruk die je achterlaat is bepalend voor de toekomst.

Vraag eerst aan Jol hoe het met zijn familie is want Jol is een familie man. Als hij, Sir Jol, echt uitgesproken is dan begin je pas over de club, dat jullie bereid zijn alles in het werk te stellen om de club in Haagse “voetbal” handen te krijgen. Want dat is wel belangrijk dat het Haags wordt en vanuit een voetbal gedachte. Doe wat goed is voor de club, de supporters en de stad en maak de weg vrij voor Jol. Hij die voor elke meter heeft gestreden op het veld, een voorbeeld was voor vele, die de kleuren rood/groen en geel /groen heeft gedragen en een netwerk heeft waar je u tegen zegt.

Terugrijdend richting het stadion bel je intussen met de ad interim directeur, de nog onervaren financieel directeur en de herstructureringsdeskundige dat zijn de (duur betaalde mannen) waar je het mee moet doen. Je vertelt ze dat je op eigen initiatief met Jol hebt gesproken en dat hij de man met de visie is om de club er de aankomende jaren weer boven op te helpen. Alle andere geïnteresseerde worden netjes in de wachtkamer geplaatst.

Je hebt wat uit te leggen aan de clubjes binnen de club want met Jol als mogelijke kandidaat komt hun zacht zittende geel groene pluche in gevaar. De mensen van HFC en STA zullen er alles aan doen om jullie van gedachte te doen veranderen. Zoveel macht als deze minderheidsaandeelhouders hebben is uniek en slecht voor de club. De meeste zitten er net zoals de goed betaalde leden van de RvC voor eigen belang en declareren er aardig op los.

Het mag duidelijk zijn er is werk aan de winkel, de club moet weer in Haagse handen komen en gezien de keuze zouden wij met grote voorkeur Jol adviseren.

Het is goed om te lezen via supporters sites dat jullie in gesprek zijn met een delegatie van supporters. Het was dan wel op verzoek van de supporters en onder lichte bedreiging maar jullie zijn in gesprek. Weer diverse clubjes vanuit de club die het gesprek aan gaan met de supporters. Supporters die in jullie tactiek van verdeel en heers de laatste jaren geen vuist konden maken tegen al het wanbeleid. Nu dat ze samen optrekken in het nieuwgevormde Haags Supporters Collectief staan ze weer wat sterker. Maar gezien de notulen worden ze nog steeds niet serieus genomen door jullie. Dat praten is omdat het moet om enige onrust buiten de deur te houden. En dan het belachelijke voorstel, in jullie ogen, een supporter in de RvC, een wens van de supporters waar jullie op kantoor erg om moeten lachen.

Het wordt tijd dat de supporters een keihard ultimatum gaan stellen want het gaat wel om onze club. Klaar met die verdeelde zoet houdende gesprekken.

Een laatste boodschap voor jullie “maak FC Den Haag niet kapot stop gedonder”!

HCF

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina