FC Den Haag, het zal je club maar wezen, daar waar je van houdt, de geel groene kleuren als de mooiste beschouwt. Het net niet zijn van een topclub, en promoveren en degraderen erbij hoort.

Mooie momenten zijn op 1 hand te tellen, ongeslagen kampioen en promoveren, een bekerfinale, een suikeroom Dè Stoop, ff Europees, we zijn niet verwend geweest.

“vd Kallen die zonder echt te investeren de club verkoopt”

De laatste jaren is de schijn opgehouden, een nieuw stadion, een eigenaar vd Kallen die zonder echt te investeren de club verkoopt met miljoenen winst en de reclamezuilen uit het verkoopcontract haalt en er nu elk jaar rond de miljoen aan inkomsten mee binnen hengelt.

Wat een geluk hebben we gehad met de komst van die Chinezen die met Chinees staatsgeld onze club in leven hebben gehouden en er voor hebben gezorgd dat o.a directeuren, managers en spelers gigantische salarissen konden verdienen. Die Chinezen waren zo slecht nog niet voor de club, het waren meer de mensen er omheen die er een zooitje van hebben gemaakt.

Voor de goed oplettende supporter moet het toch duidelijk zijn, zonder de Chinezen kon de club zijn eigen broek niet ophouden en hebben ze jaren op de zak van Wang & Co geteerd. Die Chinezen trekken de stekker eruit en de club valt om, niet alleen op sportief gebied maar ook op organisatorisch gebied. De club is op sterven na dood maar gelukkig zijn er mensen die ondanks alles de club willen redden. Maar één voor één worden ze verstoten en als kleine jongens afgewimpeld. We kunnen het rijtje met geïnteresseerden afgaan maar laten we ons richten op de twee finalisten van het spel. De Vanad Group en HHC (groep Maas). Ik kan er nog geen vinger opleggen waarom de Vanad Group geïnteresseerd is, dat is voor HHC wat duidelijker, echte Haagse jongens die de club een warm hart toedragen. Die heel ver willen gaan om de club te redden en sportief zo snel mogelijk stappen willen maken, terug naar de eredivisie, daar waar FC Den Haag thuis hoort. Extra investeren zal om dat doel te bereiken geen probleem zijn, het netwerk van Maas, Lentze en Jol is groot en daarmee is de aantrekkingskracht die zij bereiken DE oplossing voor de club. Naast deze drie giganten, clubliefhebbers, zullen er nog velen volgen en daarmee zal FC Den Haag weer echte toekomst hebben. Nederlof, de gewiekste zakenman, snapt dat en deed daarom een stap terug. Dat siert hem en bewijst dat hij zijn “tegenstanders” goed in kan schatten. Je zou denken de strijd is gestreden en de club gered.

“Puur uit een machtspositie gooit niemand minder dan oud wethouder Stolte alles op zijn kop”

Maar dan komt er ineens een andere macht om de hoek, die niemand aan heeft zien komen. Zonder een reddingsplan maar puur uit een machtspositie gooit niemand minder dan oud wethouder Stolte alles op zijn kop. Vooral Maas voelt zich gekleineerd en trekt zijn conclusie en haakt af. Een kans voor open doel wordt tegen gehouden door een speler uit het Haagse team. En wat voor een speler, een speler die nog nooit in de basis heeft gestaan alleen zichtbaar was als er iets te halen of te vieren was. Niks geen clubliefde of enige echte vorm van verbondenheid met de club, maar alleen zichtbaar in het enge wereldje van gezien en gezien worden.

Zijn het dit soort mensen die het voortbestaan van onze club gaan bepalen of hebben wij ook nog een stem? Die van de meesten is duidelijk, de club in Haagse handen, met de passie en clubliefde zoals dat ook voelt bij de supporters die ondanks alles achter de club zijn blijven staan.

Het HHC verdient alle ruimte om de club er snel weer boven op te helpen en iedereen, maar dan ook iedereen die anders denkt moet afhaken en iets anders gaan doen.

Met Maas weer Baas in eigen huis. Weg met die achterdeurpolitiek en belangengroepjes, het is tijd voor een nieuwe wind. Jullie hebben gefaald en voor iedereen afgedaan. Neem je verlies en maak plaats voor Maas en de HHC, dat verdient de club en de trouwe achterban.

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina