We volgen met ze allen de berichten over de club. Dat er spelers bijkomen dat hebben we al uit onze hoofden gezet, het gaat meer over de overname en daarmee het voortbestaan van de club.

Er kan al een boek over worden geschreven wat er de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden, Amerikanen, Zwitsers, Duitsers, Chinezen en Hagenezen allemaal toonde ze interesse. Een paar keer was er een bijna akkoord maar dan toch weer net niet. De champagne kon een paar keer terug in de fles en is intussen bubbelloos.

Bij die enkele overgebleven geïnteresseerde zitten ook één of twee Haagse partijen. Waarschijnlijk al moedeloos geworden van alle gesprekken en het niet krijgen van een akkoord en het zien van het verder aanmodderen binnen de club.
Om de kosten, enkele tonnen, van de rechtszaken tegen o.a UVS en ook lopende kosten te betalen verkopen ze het enige van waarde wat de club heeft, de spelers. Frustrerend voor een koper want hij koopt straks lucht. Het stadion, de velden en de parkeerplaats is van de gemeente dus dat zit niet in de overname. Als koper bekijk je de waarde van het huidige spelersmateriaal en op basis daarvan kijk je of het overname bedrag verantwoord is. Wat er nu plaatsvindt is dat spelers ver onder de prijs verkocht worden om de ellende binnen de club te verdoezelen. Het begon met van Ewijk, Bourard, de Boer, Polley en vandaag het bericht over Besuijen (ervan uitgaande dat de berichtgeving klopt). Allemaal spelers die in de toekomst veel geld voor de club hadden kunnen opleveren. Maar verkocht moeten worden omdat rechtszaken geld kosten en dat contracten van duurdere spelers (o.a Goossens, Zwinkels) niet zijn opgezegd en nog een jaar doorlopen.

Het kan toch niet zo zijn dat je je huis te koop zet met inboedel en er een overnameprijs aanhangt maar tijdens de onderhandeling al het waardevolle eruit wordt verkocht.

De kans is groot dat geen enkele investeerder nog iets van waarde in de, intussen uitgeklede, club ziet en dus afhaakt. Een doem scenario met grote gevolgen voor onze club en de supporters. Faillissement, punten aftrek, terug zetten naar de 3e divisie, het kan allemaal.

Dat de ad interim directeur de toezegging heeft gedaan om een afgevaardigde van de supporters aan tafel te laten zitten bij onderhandeling is een rookgordijn. Hij wint hier zieltjes mee en heeft weer lucht gekregen. Zo’n gelijksoortige truc hadden ze enkele maanden geleden ook gedaan met het beloven van “gratis” aandelen dat supporters meer zeggenschap zou geven.

Als het waar is van Besuijen dat hij vertrekt naar Coventry, zijn de supporters en geïnteresseerde kopers daar dan ook vroegtijdig van op de hoogte gesteld?

Het statement wat was opgesteld door de supporters was duidelijk, supporters pikken het niet meer dat de club als speeltje wordt gebruikt door mensen die het echt niets interesseert hoe het de club vergaat.

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina