Dat is de vraag.

Spelen Rob Jansen, John van Ringelenstein en Haro Knijff een rol in de overnameperikelen rond ADO Den Haag?

Al geruime tijd bereiken ons, fanclubs FCDH en HCF, geruchten dat Rob Jansen en van Ringelenstein inderdaad een rol spelen bij de overnamesoap rond ADO Den Haag. Alleen is dat vooralsnog niet te bewijzen.

Wat we wel kunnen kunnen doen is wat punten met elkaar verbinden en daar vragen bij stellen.

Is het volgende scenario mogelijk ?

Rob Jansen en John van Ringelenstein zitten al vanaf het begin op pole position om de aandelen van ADO Den Haag te bemachtigen, het wachten is alleen op het moment dat de aandelen van UVS na ingebreke stelling van betaling van 2.3 miljoen in handen komen van ADO Den Haag. (Dit zou volgens onze info zomaar kunnen gebeuren na de door UVS ingestelde hoger beroepzaak op 28 sept.)
De huidige bestuurders van ADO Den Haag kunnen dan zelf bepalen aan wie zij de aandelen verkoopt en wie dus de nieuwe eigenaar wordt.
Jansen en van Ringelenstein kunnen zich daarna opwerpen als de redders van ADO terwijl de blauwdruk voor overname al maanden en misschien zelfs al jaren klaarligt.

Hebben in ieder geval Edwin Reintjes (directeur), Frans van Steenis (RvC), Wilbert Stolte (STA), Harm de Boer (HFC) en Jeroen Reiziger (WHOA deskundige) daarom de pogingen van alle potentiële investeerders om ADO Den Haag over te nemen daarom zo veel mogelijk gefrustreerd? Is het daarom dat iedere overname kandidaat zich geschoffeerd en schandalig behandeld voelt? Of op zijn zachtst gezegd niet serieus genomen?

Deden bovengenoemde heren dit uit eigenbelang? Uit onkunde? Uit onwil? Of gewoon uit moedwil omdat de door hun gewenste overnamekandidaat al lang vast stond?

Is dit een heel gek scenario?

Rob Jansen heeft in dit artikel op Haaglandenvoetbal van 30 april dit jaar aangegeven wat de visie is van hemzelf, John van Ringelenstein, en Haro Knijff voor de toekomst van ADO Den Haag. Dat hij in 2014 en 2016 ook in het spel heeft gezeten om de club over te nemen kan je lezen in dit artikel van Omroep West uit 2016. Daarin geeft hij ook expliciet aan daar een rol voor de gemeente in te zien.

Van Ringelenstein en van Steenis kennen elkaar uit de RvC, waar van Ringelenstein in 2019 is uitgestapt, en Rob Jansen is adviseur van de RvC volgens hemzelf, in bovenstaand artikel in Haaglandenvoetbal.

Wilbert Stolte als wethouder Sport, van Ringelenstein en Knijff kennen elkaar uit de periode van de bouw van het stadion en hebben dus allen een link met, en een ingang op het gemeentehuis. Is het dan mogelijk dat zij nu invloed hebben op de gemeente Den Haag betreffende ADO Den Haag omdat ze hun plannen reeds met de gemeente hebben gedeeld? Misschien zelfs al hebben afgestemd? Zou het zelfs zo kunnen zijn dat zij daarmee invloed hebben op besluiten over bijvoorbeeld in eerste instantie de huurverlaging, en nu de verkoop van het stadion?

Bizar gedrag bestuurders ADO Den Haag

Vanwege het bizarre gedrag van de heren bestuurders vanaf het begin van deze overnamesoap en de schimmige toestand daaromheen zijn we tot bovenstaand scenario met bijgaande vragen gekomen.

Deze vragen zijn serieus bedoeld en we hopen dat er helemaal niets van klopt.

Maar we moeten het wel opschrijven en het onder de aandacht brengen.

Want als bovenstaand scenario (deels) blijkt te kloppen is er niet alleen schandalig met potentiële investeerders om gegaan maar ook met onze medesupporters, maar vooral met onze club.

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina