Degraderen en schulden, het was allemaal de schuld van de mannen die hun nek hadden uitgestoken de afgelopen periode om het toch al zinkende schip weer vlot te trekken. Tenminste dat is wat men ons supporters wil laten doen geloven. Eigenlijk verdienen ze respect voor hun poging ook al was het tegen beter weten in. Maar ze moeten gedacht hebben dat het had kunnen lukken, zonder die Corona hadden ze zeker kans gehad.

Een beetje verheerlijkt keken ze toe vanaf het pluche, onze watchers.  En toen Mo in de gaten kreeg dat er interne muiters waren verliet hij als kapitein vroegtijdig het schip.

Niemand durfde vanuit het pluche toen het roer over te pakken, Wilbert (de graaier), Frans (de linke adviseur), Harm (de stille) ze wisten allemaal hoe de club er voor stond, met de miljoenenschuld. Edwin (de linkmiggel) moest maar even naar voren geschoven worden. Geil op media aandacht en zichzelf geweldig en geknipt vindend voor de functie ad -interim Directeur voor een kleine 15k per maand.

Vanaf het moment dat ik die gast voor het eerst op Tv zag, sloeg de melk van mijn koffie zuur en gingen spontaan de honden in de woonkamer hun behoefte staan doen. Het was een signaal, maar de meeste supporters gaven hem het voordeel van de twijfel.

Ik wist wel beter, heb daar voelsprieten voor, die linkmiggel speelde de rol van zijn leven, je ziet het pas als je het door hebt! Tactisch en met hulp van de mannen op het pluche maakte hij (eigenlijk zij) een plan. Ze hadden tijd nodig dus moesten er zieltjes gewonnen worden, eerst intern (personeel) en daarna extern (supporters en sponsoren).

“Ik blijf” firma huppelepup verlengt zijn contract was er bijna dagelijks te lezen op sociale media kanalen van de club. De meesten weten wel beter dat het hier om gesloten beurzen contracten ging. Er werd gewerkt aan de Well Done strategie.

Dan de vele geïnteresseerden die een overname wel zagen zitten. De interesse werd door Edwin met open blouse en afhangende schouders, van zijn te grote colbert, gedeeld met de media. We zijn er bijna uit, bla bla bla.
Je zag het aan hem, de rol van zijn leven viel hem zwaar, de ene na de andere leugen gooide hij eruit.

De next step, hij had steun nodig en snel, deze rol kon hij niet volhouden. Het voorgehouden masker zakte steeds verder af. De supporters waren nodig om hem staande te houden, maar die waren net aan het rammelen om de hele pestbende uit het pluche te schudden. Hadden ze maar door geschud.
Maar helaas gingen ze in gesprek en werden onbewust deelgenoot gemaakt van de plannen van het pluche. Ook toen moest er iets van alarmbellen zijn afgegaan omdat alleen Edwin aan tafel zat met een grote delegatie van de supporters. De heren van het pluche hadden niet zoveel behoefte aan een gesprek met die gasten.

Dat ook Edwin intussen doorhad dat zijn rol in het pluche er bijna opzat, nam hij een niet overlegd besluit en maakte de supporters vaste gesprekspartner. Iets wat de andere heren niet leuk vonden en hem daarna eigenlijk wilde lozen.
Maar ze hadden hem nog nodig als kop van jut met onhandige uitspraken, telefoontjes en persberichten. Want er moesten nog wat geïnteresseerden beschadigd worden zodat deze zouden afhaken, want zij hoorde niet in de plannen die vanuit het pluche waren bedacht.

Gelukkig kwam er ook wat wind vanuit de gemeenteraad van onder andere groep de Mos en de PVV. Zij stelden kritische vragen en vroegen de verantwoordelijke wethouders de club te redden. Op de vragen om de club te redden waren ze duidelijk, dat doen en kunnen we niet meer. Op de kritische vragen kwam zoals te verwachten geen antwoord.
Dat waren vragen of de gemeente en de club samen een spel speelden en wie er dan bij betrokken waren.

Dat er wel degelijk iets speelde daar kunnen we wel een beetje vanuit gaan. De club wilde bepaalde partijen niet en die werden tactisch ontmoedigd. Maar wat doe je met die partijen die de club alsnog willen redden en zich niet laten ontmoedigen omdat ze kansen zien voor de club en misschien wel voor hunzelf.

Dan ga je vertragen en laat je de benodigde taxaties voor de waardebepaling van het stadion uitvoeren door de gebroeders Vertraag & Co.

Intussen doen de mannen op het veld wel waar ze betaald voor worden en pakken hun punten. Helaas krijgen ook zij te maken met het spel vanaf het pluche en worden daar keihard door gestraft, definitief 6 punten in mindering. Dat ze alsnog de 1e periodetitel binnen sleepten, dat was niet bedacht door het pluche. Die hebben we alvast en is misschien wel de bekende stok achter de deur.

De zo nodige overname van de club nadert het hoogtepunt, de afgelopen tijd lijkt de club er zich niet al te druk om hebben gemaakt. In de media zijn in al die tijd nog geen foto’s verschenen van in gesprek zijnde clubmensen en geïnteresseerde partijen. Dat is verrassend. Maar eigenlijk ook weer niet want de “club” wil eigenlijk niet in gesprek met wie dan ook, ze willen blijven zitten waar ze zitten.

De onverwachte move van de gemeente om toch te bekijken hoe de club gered kan worden is dan ook helemaal niet verrassend en lag in de lijn der verwachting.
Zij laten de club niet kapot gaan, natuurlijk niet, de club hoort bij de stad, zoals de pier bij Scheveningen. Ze begrijpen dat Den Haag begint waar alle wegen uit de grote steden zich kruisen en waar het huis staat van onze club, ons thuis.

De gemeente zou er goed aan doen als ze bereid zijn die 5 miljoen en een beetje als garantiestelling voor de KNVB neer te leggen, de juiste mensen met geld en visie aan tafel te krijgen. Die hebben allang een plan hoe verder om de club weer in de vaart te krijgen.

Het is jammer dat de tijd van pek en veren niet meer is want het zou een volksvermaak zijn om de mannen van het pluche onder gejuich het stadion uit te jagen.

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina