Aan de soap bij ADO Den Haag lijkt geen einde te komen. Overname van de club is nog altijd niet rond, terwijl de deadline met rasse schreden dichterbij komt. De groep Lentze/Jol heeft een bod klaar liggen, maar dat wordt volgens sportmarketeer Chris Woerts volledig genegeerd door het bestuur van de Haagse club.

Eind oktober/begin november moet ADO Den Haag aan de garantie van 5,1 miljoen euro voldoen van de KNVB. Lukt dat niet, dan wordt de licentie afgenomen. ADO heeft inmiddels al zes punten in mindering gekregen van de voetbalbond omdat het financieel niet in orde is bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. “De KNVB is niets te verwijten. Bestuurders zijn laks”, zegt Woerts, die bovenop de ontwikkelingen in Den Haag zit.

Machtspelletje

“Er is een schimmig spel aan de gang”, weet Woerts. Martin Jol en Jeroen Lentze zouden een bod van twintig miljoen hebben neergelegd bij de Chinese eigenaars, het bestuur en de raad van commissarissen. “Niemand begrijpt waarom dit bod volledig genegeerd wordt door bestuur en rvc. Er is zelfs al overeenstemming met de Chinezen.” Alles duidt op een machtspelletje. “Dat ze hopen op een andere koper zodat ze zelf in functie kunnen blijven.”

Er is een schimmig spel aan de gang

Ondanks alles heeft Woerts vertrouwen in een goede afloop. “Ze gaan het redden. Het moet, voor de stad en voor de supporters.

Bron: NPO Radio 1

https://www.nporadio1.nl/nieuws/sport/7bbb9433-5c1d-49a6-bd12-6954cf35294d/het-uur-u-nadert-voor-ado-den-haag-het-moet-goedkomen-voor-de-stad-en-voor-de-supporters

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina