Bestuurlijke chaos, financiële crisis… ADO Den Haag dreigt failliet te gaan. Clubwatcher Marijn Abbenhuijs vertelt in de rubriek ‘Blessuretijd’ dagelijks over de zoektocht naar een oplossing voor de noodlijdende voetbalclub.

ADO Den Haag en alle stukgelopen onderhandelingen met marktpartijen over de verkoop van de aandelen; het is inmiddels een verhaal met veel gezichten, maar altijd met hetzelfde resultaat: er kwam geen nieuwe eigenaar. Vaak speelde de gemeente Den Haag daarin een cruciale rol. Het stadsbestuur hield onderhandelingen over de huur of de verkoop van het stadion af, daarover kunt u verderop in dit katern alles lezen.

‘Luchtfietsers’

In zekere zin is die houding van de gemeente niet eens zo gek. Eerst een deal, daarna pas in gesprek met het stadsbestuur. Wethouder Anne Mulder (financiën, stadsontwikkeling) heeft immers al genoeg te doen. Voor je het weet zit je urenlang te vergaderen met een koopkandidaat die uiteindelijk toch niet de eigenaar van de Haagse club wordt.

Tussen alle gegadigden zaten namelijk genoeg ‘luchtfietsers’, zoals herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger ze noemt. Toen ik na de 2-6 overwinning van ADO tegen MVVV in Maastricht nog eventjes met interim-directeur Edwin Reijntjes sprak, zei hij dat hij, als alles eenmaal achter de rug is, eens een boekje wil opendoen over wat er allemaal aan waardeloze interesse voorbij is gekomen.

Grofgebekte man

Van één ‘luchtfietser’ heb ik zelf ook een beeld gekregen. Een ‘interim-manager’ uit Den Haag nam via LinkedIn contact met me op. Eventjes heb ik gedacht dat het interessant kon zijn om met hem te praten. En ik ben daarbij zo onverstandig geweest mijn mailadres aan hem te geven. Inmiddels ben ik er dagelijks getuige van hoe hij Reijntjes, Reiziger, de advocaat van UVS en het Haags Supporterscollectief bestookt met mails.

Hij, een nogal grofgebekte man die graag bitterballen eet in een kinderspeeltuin in Overschie (wat mensen al niet met je willen delen), zegt zelf al negen ton bij elkaar te hebben. Als ADO gewoon wat spelers verkoopt, is de rest zo geregeld.

Bij nader inzien snap ik de houding van de gemeente eigenlijk helemaal niet. Ik zou maar wat graag getuige zijn van een urenlange vergadering met wethouder Mulder en deze man. Valt er tenminste nog wat te lachen als het om ADO gaat.

Bron: AD / Marijn Abbenhuijs

Foto: Frank Jansen

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina