Bestuurlijke chaos, financiële crisis… ADO Den Haag dreigt failliet te gaan. Clubwatcher Marijn Abbenhuijs vertelt in de rubriek ‘Blessuretijd’ dagelijks over de zoektocht naar een oplossing voor de noodlijdende voetbalclub.

Waar blijft het taxatierapport van het Cars Jeans Stadion? De thuisbasis van ADO Den Haag is een bijzonder heikel punt geworden in de overnamesoap rondom de club. Onderhandelingen liepen erop stuk. Het gebouw is volgens alle potentiële nieuwe eigenaren te duur. De huur moet worden verlaagd, óf het onderkomen en de parkeerplaatsen eromheen moeten worden verkocht aan de club met geld van investeerders.

Zoals bekend heeft Groep Lentze/Jol eind augustus een bod uitgebracht: 10 miljoen voor het stadion én de omliggende parkeerplaatsen. Als reactie daarop heeft de gemeente het stadion laten taxeren. Die taxatie is in de week van 13 september in gang gezet. Een maand later heeft niemand daar officieel nog iets van gehoord.

De eerste geruchten over het resultaat sijpelen intussen door. Het stadion zou niet zo veel meer waard zijn, zeker niet als je kijkt naar een scenario waarin ADO Den Haag niet meer bestaat. Dusdanig weinig dat de gemeente het bod van Lentze/Jol misschien wel serieus zou moeten nemen. Het probleem is alleen dat de grond eromheen, met al die parkeerplaatsen, waarschijnlijk meer waard is. Maar dat is niet getaxeerd.

Daarover worden nu over en weer verwijten gemaakt. Het bestuur zou de gemeente bewust vals hebben geïnformeerd over het bod van Lentze/Jol. Waardoor er straks over een waardeloos taxatierapport wordt vergaderd. Maar navraag bij de club en de gemeente geeft een eenduidig antwoord: het hele bod van Lentze/Jol is besproken, maar een taxatie van het stadion én de parkeerterreinen zou veel te veel tijd in beslag nemen. Wilden de club en de gemeente de meest serieuze koopkandidaat voor de deadline van 1 november nog iets van perspectief bieden, dan was dit de beste optie.

Voor het redden van de de club hoeft de uitkomst van die taxatie niet cruciaal te zijn. De gemeente lijkt de club de helpende hand te willen bieden. Zodat ADO Den Haag in ieder geval na 1 november nog kan blijven bestaan. Daarna kan de club dan altijd nog verkocht worden. Aan Groep Lentze/Jol? Misschien duurt het nog wel twee taxatierapporten voordat we daar antwoord op kunnen geven.

Bron: Algemeen Dagblad

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina