Beste HCF vrienden,

Denk niet dat ik mezelf hoef te introduceren maar dat doe ik toch ff in het kort want de jongere generatie FCDH supporters weet waarschijnlijk niks van mijn roots en wat ik voor de club heb gedaan maar ook heb meegemaakt. En tevens om alle heren van de oude garde met de gedachte “vroeger was alles beter” even te corrigeren.

Ik ben 51, heb een ijzeren been maar ben na de wedstrijd uit bij MVV opgehaald door een andere ouwe lul, Roger Gehrke, en kwam daar in de stromende regen tussen 600 jonge fans van de nieuwe generatie te staan. Oud gedienden als Floor en ik voelden ons gastjes van 20 en me maat Chinees weet al jaren niet dat ie ouder wordt want dat is nog steeds dezelfde lefgozer waar ik van hou sinds de eerste dag toen ik hem 25 jaar geleden leerde kennen.

In 1975 kwam ik als 5 jarig jochie aan de hand van me opa voor het eerst op noord naast Midden Noord te staan en 10 jaar later schoof ik een vak naar het midden op, zonder opa.

Eind jaren tachtig als jong pikkie tussen de grote jongens kreeg ik van wijlen Kees ter Gussinklo een cursus notuleren want ik zat ineens in de supportersvereniging. In de jaren 90 toen John van Ringelestein de club redde en overeind hield werd ik opvolger van diezelfde Kees en voorganger van Koos Roeg als supporters coördinator. Het waren de jaren in de kelder van de eerste divisie. Ik werd betaald voor 20 uur, maakte er 60 en geloof mij, niet 1 supporter was blij met de club.

Jaren later bedacht ik een format, het ADO journaal, en dat programma heb ik een jaar of vier gemaakt met mijn vriend Erik Kooyman die zelf ook nog tot in het tweede team van onze club heeft gevoetbald.

Ik kan nu ook wel vast een voorproefje geven van de vele avonturen die ik in die jaren heb beleefd en die in volgende columns terug gaan komen. Ik heb ooit ontslag genomen op vrijdag bij meneer Sloters, de toenmalige directeur, omdat ik met Haagse Willem samen in Deventer bij de Eagles ging inbreken in de Adelaarshorst om de middenstip weg te halen. Want die belofte had ik gedaan aan een talentvolle lichting 2e elftal spelers die kampioen zouden worden. Maar omdat FC Utrecht met trainer Van Sta (oud Eagles) met 8-0 won ging dat feest niet door.

Nu tot slot nog even over het heden. Er was een selectie die meerdere miljoenen (ongeveer 6) per seizoen kostte. De huidige selectie kost 1,4 miljoen.
Boordevol talent, een echt team en op de aftrap (de opleiding) en in het 2e team lopen gastjes met veel talent. Jongetjes die vanuit Utrecht en Den Bosch voor ADO hebben gekozen.

Albert Vd Dussen is er bijgekomen dankzij Martin Jol, en Frans Danen is gebleven .
Edwin Grunholz heeft ja gezegd en brengt voetbalgogme en voetbal plezier met zich mee.

En wat blijkt wederom, en ik roep het al jaren, mijn stad, mijn club heeft iconen uit de voetballerij voortgebracht maar door kinnesinne blijft onze club maar de “sleeping giant “ en met nu zelfs een doem scenario.

En nog even iets anders wij kunnen van alles vinden, en als u en ik de knaken zouden hebben dan wisten wij het wel 💚💛💪.

De volgende column vertel ik over geweldige dingen die ik door de jaren met onze spelers en helden uit het verleden heb meegemaakt.
Maar mijn eerstvolgende column zal gaan over Ed Maas en hoe hij onze club in de jaren 90 ook al omhoog wilde helpen.

Greetz & faith,

Jeffrey Huf

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina