Bron: VI-Pro

Donderdag waarschijnlijk duidelijkheid toekomst ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een nieuwe begroting ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. Woensdag komt deze commissie bij elkaar en donderdag wordt waarschijnlijk duidelijk of ADO met de nieuw ingeleverde stukken alsnog de licentie kan behouden.
De penibele financiรซle situatie van ADO Den Haag is bekend. De licentiecommissie eiste eerder voor 1 november een sluitende begroting. In het geheim heeft de Haagse voetbalclub deze inmiddels ingediend. VI weet dat de gemeente een extern bureau heeft ingelicht om de financiรซle situatie nogmaals door te rekenen. Deze kwam met voor ADO positieve uitkomsten.

Eerder communiceerde de club zelf dat het een garantstelling van minimaal 5,1 miljoen euro nodig had om de licentie te behouden. Uit berekeningen van dit externe bureau komt echter naar voren dat ADO maar een bedrag van 3,5 miljoen euro nodig heeft om het seizoen uit te spelen. Zo was de gemeente Den Haag, zelf een van de grootste schuldeisers, meegerekend in het totaalbedrag.

In samenspraak met de gemeente Den Haag is er een nieuwe begroting opgesteld. Hierbij zou er vanuit worden gegaan dat de gemeente garant staat voor die 3,5 miljoen euro. Dat doet het echter niet belangeloos. Er liggen enkele harde eisen op tafel. Zo moet grootaandeelhouder United Vansen de aandelen afstaan en wil de gemeente mee blijven kijken in de boekenhouding. Bovendien zou er serieus worden gekeken naar de positie van de huidige directie en Raad van Commissarissen.

Zowel vanuit de KNVB als ADO Den Haag wil niemand op de nieuw ingediende begroting reageren. Wel wordt er donderdag nieuws verwacht vanuit Zeist.

Bron: VI

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina