OVERPEINZING

Zou het niet zo zijn dat de meeste raadsleden een verkoop van het stadion willen tegenhouden om zodoende weer wat zeggenschap te krijgen voor de gemeente omtrent de club? Het lijkt erop alsof groep Lentze/Jol totaal niet welkom is bij de gemeente als koper. Zelfs niet met het zgn. kettingbeding wat Lentze/Jol voorstelt dat inhoudt dat de het stadion niet kan worden doorverkocht zonder toestemming van de gemeente.

Volgens welingelichte bronnen zou de boekwaarde van de parkeerplaatsen en het stadion rond de 23 miljoen liggen, indien de boel failliet gaat is de executiewaarde van het stadion zo’n 6 miljoen. De club bestaat dan niet meer en de parkeerplaatsen…tsja wat moet je er nog mee?

Dus de wethouders zouden de taxatie van het stadion dus juist kunnen gebruiken als extra drukmiddel om de raad erin mee te laten gaan dat de gemeente Den Haag ADO redt.

Ondertussen stelt de gemeente voor de komende maanden natuurlijk keiharde eisen aan de organisatie voordat zij akkoord gaat ADO te redden.

 1. Eis van degelijke financiën.
  – Daarom zijn ze nu in de boeken aan het kijken, komen er lijken uit de kast?
 2. Nieuwe eigenaar of in ieder geval: UVS moet weg.
  –  Maar waarschijnlijk ziet de gemeente de aandelen het liefst weer in handen van de club.
 3. Eis van degelijk bestuur.
  – De gemeente gaat een hele bepalende rol spelen in de herstructurering van de directie en de RvC.
  Want momenteel is de gemeente op zn zachtst gezegd niet te spreken over de huidige organisatie.

En andersom beredeneerd steekt de gemeente liever een paar miljoen in de club dan dat het het stadion verkoopt voor een prikkie.

zouden Jansen en Ringelenstein dan toch weer in beeld komen?

Wie het weet mag het zeggen maar als inderdaad duidelijk wordt dat Lentze/Jol geweerd worden door de gemeente zouden Jansen en Ringelenstein dan toch weer in beeld komen?

Dat is aannemelijk gezien de tweet van Stef de Bont, journalist van Voetbal International gisteravond over de betokkenheid van Rob Jansen.

Kick HCF

Openstaand
 • Aandelen transfer

 • Aftreden huidige bestuur & directie
 • Toekomstvast plan
Voltooid
 • Nieuwe koper vinden

 • Licentie veiligstellen
 • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina