Verschil tussen taxatie en boekwaarde van het stadion

Heeft u de column van schrijver Langsdezijlijn ‘Boekwaarde stadion; Gemeente met de billen bloot?‘ al gelezen op onze site? Deze column is geschreven door een voor ons onbekende maar betrokken Haagse ondernemer die graag een tip van de sluier op wil lichten.

Taxatiewaarde en boekwaarde van het stadion van ADO Den Haag liggen ver uiteen en gemeente Den Haag doet er alles aan om dit niet bekend te laten worden is de stelling.

Gaat de gemeente garant staan voor ADO om de licentie van de club veilig te stellen zodat bestuurders van ADO de tijd hebben om een overnamekandidaat te vinden die niet om huurverlaging of aankoop van het stadion vraagt? Dit om een schandaal rond de veel te hoge (opgeschroefde) boekwaarde van het stadion en parkeerplaatsen te kunnen voorkomen.

Overnamekandidaten wilden ADO alleen overnemen als een huurverlaging door de gemeente werd toegezegd. Omdat de gemeente hier niet aan wilde meewerken heeft de laatste serieuze overnamekandidaat, groep Lentze/Jol een aanbod gedaan het stadion te kopen voor ADO Den Haag van de gemeente.

Om die reden heeft de gemeente taxatie van het stadion in gang gezet in de week van 13 september. Waarom laat openbaring van het taxatierapport nu dan al meer dan een maand op zich wachten?

Overnamekandidaat zonder huur of koopvoorwaarden?

Volgens onze informatie heeft Harm de Boer, bij afwezigheid van Edwin Reijntjes en Frans van Steenis, afgelopen zaterdag tijdens een etentje voor ADO personeel en spelers (tot verbijstering van vele aanwezigen) de loftrompet gestoken over de City Group, onder andere dat dit een geweldige organisatie is. City Group is de laatste en zoveelste overnamekandidaat (en reeds eigenaar van vele voetbalclubs) die door ADO Den Haag naar voren is gebracht.

Harm de Boer is voorzitter van HFC ADO Den Haag. De HFC is houder van een prioriteitsaandeel en Harm de Boer heeft eerder aangegeven dat dit aandeel zou worden opgegeven bij een overname. De vraag is of dit nog steeds staat te gebeuren bij overname door bijvoorbeeld de City Group.

Echt vreemd is het overigens dat de voorzitter van de HFC kennelijk zodanig op 1 lijn staat met de directeur en de voorzitter van de RvC dat hij geacht wordt zo’n bepalende speech te houden voor personeel en spelers. Hij is de voorzitter van een veredelde supportersvereniging maar gaat nu kennelijk ook over het personeel en hun toekomst.

ADO-leaks

Twitteraccount ADO-leaks heeft kennelijk nog meer inside informatie over de perikelen rond de financiering van stadion en parkeerplaatsen en de rol van gemeente Den Haag en bestuurders van ADO Den Haag.

In ieder geval kunnen wij bevestigen dat de informatie over de taxatiewaarde van tussen 6 en 7 miljoen (stadion excl. parkeerplaatsen) als genoemd door columnist Langsdezijlijn en ADO- leaks ons al in een eerder stadium had bereikt (leestip: deze reconstructie).

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina