De afgelopen periode worden meerdere personen (bekende en onbekende) benaderd door de politie. Een fenomeen dat al jarenlang wordt toegepast door de VBE om informatie te winnen. Onschuldig overkomende agenten leggen uit dat de politie onderzoek doet naar de openbare orde in Den Haag, gericht op het voetbal. Ze zoeken personen die bereid zijn om te praten over andere supporters en wat er speelt binnen de groepen.

Een op het oog heel onschuldig aanbod om in gesprek te gaan. Er wordt gevraagd om af te spreken, waardoor zij de mogelijkheid hebben om het één en ander uit te leggen. Hierbij zijn de agenten in kwestie bereid om zelfs de drank/lunch en reiskosten te vergoeden. Bij het maken van deze afspraak benadrukt men dat het geheel anoniem is. ‘Je helpt de politie, je medesupporters en ADO hier enorm mee’ is het motto.

Waarom anoniem, privé afspreken en het vergoeden van kosten als het onschuldig is? Een voorbeeld van voorstel, waarin je niks hoeft te doen of te zeggen; mogen wij als politie meelezen op whatsapp. ‘Wij doen hier verder niks mee’ maar kunnen dan wel beter begrijpen wat er speelt. ‘Zo komt niemand erachter’. Een legale manier om mee te lezen in groepsapps. Zijn we weer even attent dat je tegenwoordig niet alles zomaar kan zeggen of delen?

Schrik niet als dit jou overkomt, maar ga er vooral NIET in mee. Wij accepteren en toleren absoluut GEEN verraders in ons midden. Het verleden heeft meermaals bewezen dat het praten en aanwijzen medesupporters in problemen brengt. Wees gewaarschuwd.

De ‘lieve agenten’ van de voetbal eenheid Den Haag spelen de vermoorde onschuld en doen in je gezicht alsof het je beste vrienden zijn. Maar wanneer het erop aankomt, zijn zij de eerste die je zullen aanwijzen en je erbij lappen. Ze weten namelijk alles van ons. Wie we zijn, waar we wonen en wat we doen. Don’t trust them.

Ben jij benaderd of ben je hier ‘onbewust’ al in meegegaan? Neem contact (natuurlijk in vertrouwen) met ons (FCDH óf HCF) op. Wij helpen en adviseren je hierin.

FCDH

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina