Voor de stad voor de club

Beste medesupporter,

Ondanks het feit dat ik er geen moment serieus mee heb rekening gehouden dat we zouden omvallen, – € 70 miljoen investering van gemeente –  ben ik uiteraard wel opgelucht dat we nu door kunnen.  Maar er moeten natuurlijk wèl zaken fundamenteel veranderen.  Want op deze manier doorgaan – lees zoals de afgelopen jaren – is natuurlijk te bezopen voor woorden.

Het Zwartepietenspel, hoewel het de tijd van het jaar weer is, moet maar eens afgelopen zijn.

We moeten door, maar dan wèl de juiste richting op.

Gevoelsmatig heb ik het idee, dat de club wel eens in Haagse handen zou kunnen komen. En dan doel ik op de groep Jansen, maar dan wel met de gemeente als grote controleur dus ook aandeelhouder.

Was/ben geen fan van de man. Maar indien die club breed wordt gedragen, hoe meer hoe beter, dus nadrukkelijk er niet op uit zijn om de aandelen te verkrijgen, verdienen ze i.i.g. mijn steun.

Ideale situatie zou zijn als de club helemaal selfsupporting zou zijn, dus de aandelen helemaal in eigen beheer zou hebben, maar nog belangrijker financieel zijn eigen boontjes zou kunnen doppen.

Maar dat is niet aan de orde. En wat mij betreft nog even niet.

Maar ga eerst die club eens echt in de steigers zetten, en dan niet allerlei noodverbanden. Maar gewoon bottom up. Goede organisatie neerzetten, mensen die er voor de club zitten, die goed belonen met een bonussysteem. Dus zwaar inzetten op scouting, jeugd, TD/AD sponsoring, hospitality voor de gewone supporter, kortom goed bestuur in alle opzichten en alle geledingen.Binnen en buiten het veld.  En zorg voor transparantie. Geen clubs binnen de club met hun eigen eilandjes en agenda’s wat contraproductief is.

Goede bestuurders met kundige mensen met hart voor de zaak, lees club. En als alle huidige- of vorige bestuurders, adviseurs of hoe ze ook heten mogen zouden moeten verdwijnen, dan zei het zo.

Mar dan ook dus zeer zeker ook een afvaardiging van de supporters in het bestuur. Zij zijn de voelsprieten van de club. Supporter ben je levenslang. Dus daar moet je veel meer mee doen. Maak gebruik van hun expertise en enthousiasme.

Maar zeker ook mensen die niet – meer – gaan moet je uitdagen om dit wèl weer te doen.

Zorg dus ook voor een goede aan- en afvoer van de supportersstroom. Het is niet uit te leggen dat je 20 minuten moet lopen om vanaf de tram naar het stadion te komen. Daar zou toch wat voor moeten worden verzonnen. Shuttlebus verbinding of anderszins. Niet iedereen heeft natuurlijk een auto. Om even van de parkleerplaatsen discussie weg te blijven….

Goed OV is natuurlijk uitermate belangrijk. Dat is geen raketwetenschap.

Tevens zijn er in het stadion de nodige zaken voor verbetering vatbaar. Dus zorg voor een goede hospitality. Catering, noem maar op. Dat is nog steeds niveau 1972…

Persoonlijk hoop ik dat de club in Haagse handen komt. Niet als loze kreet, maar breed gedragen wordt door een groot collectief, hoe breder hoe beter, met een nadrukkelijk sturende rol, de eerste jaren van de gemeente.

Ook ADO kan zeker minimaal 15.000 man trekken. Maar dan moet je de mensen wèl wat voorschotelen, maar eerst de randvoorwaarden goed invullen. Ondanks de 5e degradatie ben ik er van overtuigd dat onze club vaste bespeler kan worden voor de subtop. Maar het valt en staat met goede beleidsmakers.

Ben niet zo van het luchtfietsen, dus ik heb het niet over een landskampioenschap of CL deelname. Maar meedoen om Europees voetbal moet elk jaar mogeijk zijn. Zou met de beste wil van de wereld niet weten wat in Alkmaar wèl mogelijk is, en dat terwijl die club z’on beetje dood en begraven was, en kijk eens nu? waarom dat hier niet zou kunnen.

Vakmensen met de juiste instelling, supportersafvaardiging, en een gezonde relatie met de gemeente kan tot mooie dingen leiden.

Nogmaals: hoe breder de steun is hoe liever het me is. En dan mag een ieder zelf bepalen of Maas/Lentze/Jol – hier erg populair –  dan ook mee gaan doen, c.q. aanhaken.

De tijd zal het leren (…)

Hoe dan ook: licentie is veilig gesteld. Nu serieus werk gaan maken om weer te gaan komen waar we horen. Subtop eredivisie. En uiteraard kan dat ook hier. Zou werkelijk geen enkele reden kunnen verzinnen waarom dat niet zou kunnen. Goede enthousiaste mensen op de juiste plekken. Met een prominente rol voor supporters en gemeente. Die dus allemaal samenwerken. Daarom oh zo ontzettend belangrijk dat er geen aandelentransitie richting prviate eigenaar plaats vindt. Heeft ten alle tijden mijn voorkeur boven een buitenlandse partij. Dan kan het echt snel gaan!

Grote stad, grote club.

Groet,

Ooievaar

 

 

Wij weten dat er veel schrijftalent is onder onze Haagse medesuppogtahs! Dus wordt ook schrijvah!

Dit artikel is geschreven door een supporter van onze club. Heb jij een mening of een goed verhaal, wil je (wel eens) voor- of nabeschouwingen schrijven of jouw analyse van een wedstrijd?

Mail je artikel naar redactie@thehaguecityfirm.nl of schrijf je artikel hier, direct op deze site.

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina