Oh, wacht. Wat?!!

 

Hoe zou dit nou overkomen op Haagse overnamekandidaten, Vanad, groep Lentze/Jol en de groep rond Rob Jansen? En op de gemeente Den Haag? De topbestuurders van onze club doen waar ze goed in zijn en dat is alles en iedereen met een groen geel hart maximaal irriteren. En je moet het ze nageven, dat lukt ze goed!

——-

Plotseling kreeg ik een foto doorgestuurd. Het plaatje was geschoten in het Cars Jeans Stadion. Er was flink ingezoomd op één van de scoreborden in de hoek. ‘Welcome Bolt Football Holdings’ stond erop. De Amerikaanse partij waarover ik gisteren ook al schreef is met open armen ontvangen bij ADO Den Haag. Ik heb begrepen dat ze dinsdag zijn begonnen met hun boekenonderzoek en nog een paar dagen in Den Haag blijven.

Met andere woorden: Bolt Football Holdings is een bijzonder serieuze partij om de aandelen van FCDH over te nemen en het Haagse clubbestuur koestert hun interesse maar wat graag. Op zich volkomen logisch. Net zoals City Football Group is deze Amerikaanse partij een groot concern waar meerdere sportteams aan verbonden zijn. Ze hebben slagkracht. Je kunt ervan uitgaan dat de financiële problemen snel zijn opgelost met een eigenaar als deze.

Voor hen is FCDH tegelijkertijd een hele interessante club om over te nemen. Goedkoper wordt de club van de derde stad van Nederland misschien wel nooit meer, terwijl er heel makkelijk snel verbeteringen kunnen worden doorgevoerd in de structuur. En wat nou als de hele stad zich eens eensgezind geheel achter de club schaart? Dan heb je goud in handen.

Irritatie bij gemeente

Toch denk ik dat de aanwezigheid van Bolt Football Group, deze week, ook wel wat irritatie veroorzaakt. Niet in de laatste plaats bij de gemeente. Die heeft immers net moeten bijspringen om het hachje van FCDH te redden en wil daar in feite één ding het allerliefste voor terug en dat is dat de club weer van de stad wordt. En met een groot concern uit Amerika haal je simpelweg een nieuwe buitenlandse geldschieter binnen.

Eentje weliswaar waarvan je meer sportieve kennis mag verwachten dan van Wang Hui. Uiteindelijk bepaalt de manier waarop je met het geld van de investeerders omgaat toch in hoeverre je een Haags gezicht krijgt of niet.

Door: Marijn Abbenhuijs

Bron: AD Premium

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina