Dit verhaal van Robbie werd eerder gepubliceerd in 2009

Hoe ik verslaafd ben geraakt aan het Groen Gele.

Het gebeurde op een druilerige regenachtige dag ergens eind november 1980. De zondag die mijn leven veranderde nadat ik tussen duizenden schreeuwende en juichende supporters met een Groen Geel hart kwam te staan die voetbal ZO intens beleefden. Daarvoor wist ik niet eens dat dat bestond. Ik ging s ochtends op pad met me neefje om naar het eerste elftal te gaan kijken op het sportcomplex Escamp aan de hengelolaan, bij de amateurvereniging waar ik in de jeugd voetbalde.

Daar aangekomen bleken de velden zo slecht te zijn dat er besloten werd om de wedstrijd af te keuren. Daar stonden we dan, geen voetbal kijken op zondag. Na lang sip voor ons uit te hebben gestaard, besloten we om richting het Zuiderpark te lopen om daar saampjes een balletje te gaan trappen. Eenmaal daar aangekomen (en flink nat geregend) wisten we niet wat we zagen en hoorden.

Schreeuwende en zingende mensen in iets dat ze een stadion noemden en de lucht van dampende warme worsten die ons hongerig maakte. Al snel kregen wij het idee om die voetbaltempel te betreden. Gelukkig hadden we zakgeld bij ons waar we eigenlijk een broodje en shandy van zouden gaan kopen. Maar wij kochten hiervan het eerste voetbalkaartje van ons leven.

Eenmaal binnen keken wij onze ogen uit naar de mensen die massaal en luidruchtig aan het zingen en springen waren !!

Die kleuren spraken me het meest aan …. Groen en Geel. Later bleken dat de kleuren van onze stad te zijn!!

Na op adem te zijn gekomen van wat er allemaal om ons heen gebeurde , besefte ik nog niet dat deze zondagmiddag me leven een andere wending zou geven.

Plotsklaps hoorden we een luid geknal van vuurwerk en de menigte begon nog harder te schreeuwen en te springen. Daar kwamen de gladiatoren die het veld van de voetbaltempel betraden. Dit moment heb ik beleefd als een van de grootste en indrukwekkendste momenten in me leven.

Al snel begon ik met de supporters om me heen mee te springen en te schreeuwen. Toen wist ik het ……….dit is de tempel waar ik iedere week aanwezig moest zijn. En nu ruim 28 jaar later denk ik nog steeds terug aan die zondagmiddag eind 1980. Waar ik met me neefje zou gaan kijken naar het eerste elftal van de amateur club waar wij voetbalden in de jeugd.

Maar waar de weergoden er voor zorgden dat ik VERSLAAFD ben geworden aan de club die ik in mijn hart heb gesloten.

De club en kleuren waar ik van hou.

groetjes ROBBIE

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina