Beste medesupporter,

Jol of geen Jol, dat is denk ik totaal niet relevant. Al hoop ik op persoonlijke titel dat hij nooit meer het technisch beleid zal bepalen. Maar dat is vermoedelijk een gepasseerd station want het bestuur of wat er voor doorgaat mag blijkbaar zelf nog de koers bepalen. Nog steeds!!

En dat vind ik nu heel erg apart, absoluut niet wenselijk. Die zijn nu wel de laatste die wat te zeggen mogen hebben over hoe het verder moet gaan met de club.

Nu schijnt er o.a. gesproken te worden met Amerikanen. Maar een ieder die wat te zeggen heeft bij de club zou van dat dossier afgehaald moeten worden omdat zij niet worden gehinderd door enige kennis van zaken. Want juist zij zijn voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de puinhoop die is ontstaan.

Ik ben voor een veel prominentere rol van de gemeente als grootste sponsor en redder in nood – want die Haagse jongens met munten hadden je echt kopje onder laten gaan – en uiteraard voor de supporters. En dat moet een twee eenheid worden. En laat die gezamenlijk een goed doortimmerd plan beoordelen.

Supporters zijn kenners pur sang, kijken niet alleen vanuit emotie, maar zijn ervaringsdeskundigen. Zijn de ogen en oren van je club. Die hebben een echte signaalfunctie. Doe daar dan wat mee!!
We hebben nu niet meer te maken met de deadline van 01-11-2021 maar hebben wat meer tijd. Maar gebruik die dan ook goed!

Mijn voorkeur heeft een buitenlandse eigenaar niet, liever niet. Maar als het dan toch zou moeten dan zou ik dat heel goed tegen het licht houden, wat zou hun businessplan dan zijn? En zou zowel club als gemeenschap daar beter van worden?
Want hier ligt altijd het gevaar op de loer dat de club een soort business, verdienmodel wordt. En daar heb ik na van der Kallen mijn buik meer dan vol van. En die mening is de gemeente in ieder geval ook toegedaan. Dat weet ik dan weer wel.

Dus ik pleit voor een sturende rol van de gemeente, in samenspraak met de supporters. Onder hen zit heel veel kennis maar zeker pure liefde. Die willen maar ÊÊn ding, en dat is een goed functionerende club. Een club waar ze nog meer trots op kunnen zijn dan dat ze dat al zijn.

Dus geen nieuwe netwerken meer van zonen en vriendjes van.
Niet op basis van je achternaam Schoenmaker als scout bij nacht fungeren en met iedereen op de foto gaan, om vervolgens nul komma nul te presteren en op je eigen tribune te gaan zitten scouten. Moet je nog? Om vervolgens tegen jeugdtrainers te zeggen: weet je wel wie mijn vader is? Nee, van dat soort operettefiguren moeten we ons definitief zien te ontdoen en uiteraard ook van al die uurtje factuurtje klanten, en nulliteiten als die brallende bal van een Remco van der Veen.

Dus hoe dan ook: Bestuur, directie, RvC, en meneer van Steenis op zijn boot; Onmiddellijk ontslaan van alle bevoegdheden om namens de club – onze club – te handelen!

En per direct de gemeente samen met supporters, nogmaals daar zitten uitermate capabele mensen tussen, de best mogelijke deal laten sluiten.
Een deal voor de korte, middellange en lange termijn.

De club moet z.s.m. baas in eigen huis zijn. Aandelentransitie is wat mij betreft niet gewenst. Wat er nu gebeurt met Newcastle United is leuk voor de korte termijn. Maar is die club er nog over 25 jaar? Om door het leven te gaan als FC Burqa United is een niet zo’n aanlokkelijk vooruitzicht.

Stel dat zo’n sjeik wordt vermoord, dat komt nog al eens voor in dat soort ‘heilstaten’, of hij verzuipt in zijn olieput. Wat dan?

Dan maar geen CL, maar om Europees voetbal spelen is ook leuk. Hou de club waar die hoort. En dat is bij je eigen gemeenschap, lees gemeente en supporters. Laat ze die raad eens ter harte nemen op het IJspaleis.

Toen ik als 6 jarig pikkie mee ging in 1968 hadden we ook geen grote geldschieters, laat staan dat we in handen waren van een buitenlandse partij maar stonden er clubmensen aan het roer die liefde voor de club koppelden aan verstand van zaken. En was er een zeer prominente rol weggelegd voor de gemeente, die zeer nadrukkelijk meekeek over de schouders van de bestuurders, lees de club. Toen was een vol Zuiderpark, met aansprekende resultaten nog heel gewoon.

En dat kan uiteraard nu weer. Rust in de tent, goed bestuur, sturende rol van de gemeente, en betrek je klanten, de supporters in het te voeren beleid. Hoe simpel kan het toch zijn?

Sterker nog. Die moeten in het hoogste orgaan van de club vertegenwoordigd zijn.
We zitten hier niet op een goeddeels onbewoond eiland,. Een internationale stad zijn we! Dus we moeten toch echt eens wat minder gaan navelstaren.

Zal je zien, dan speel je ook best nog wel eens tegen Sparta Nijkerk voor de KNVB beker, maar de woensdag er op tegen Sparta Praag. Europees…

Grote stad, grote club.

Gegroet,

Ooievaar

 

 

Dit artikel is geschreven door een supporter van onze club. Heb jij een mening of een goed verhaal, wil je (wel eens) voor- of nabeschouwingen schrijven of jouw analyse van een wedstrijd?

Wij weten dat er veel schrijftalent is onder onze Haagse medesuppogtahs! Dus wordt ook schrijvah!

Mail je artikel naar redactie@thehaguecityfirm.nl of schrijf je artikel hier, direct op deze site.

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina