Ome Geer was gek op zijn kippen. Speciale fokprogramma’s en het mengen van rassen was zijn hobby en passie. Hij leefde voor zijn kippen. Het voeren was al een heel ritueel. Hij praatte ook tegen zijn hennen en hanen. Soms dachten we dat hij meer van zijn kippen hield dan van zijn vrouw en kinderen.

Je begrijpt nu een beetje hoe zijn kippen bij hem lagen. Op een zaterdagnacht tijdens het doorzakken voor een belangrijke wedstrijd in het Zuiderpark kwamen wij op het idee om kippen groen geel te spuiten en op het veld los te laten. Leuk voor de sfeer en om de stemming er in te brengen.

Het was een schijtlollig idee maar toen mijn maat en ik elkaar aankeken zeiden we beiden hetzelfde: “ome Geer!”.
Die nacht kropen we een aantal schuttingen over en belanden in de tuin van Ome Geer. De kippen maakten herrie van de schrik maar na een paar rustgevende woorden die ik wel eens van Ome Geer had gehoord werd het stiller.
We kozen twee mooie exemplaren uit die hij niet zou missen..dachten we.

De volgende ochtend stonk het naar kip in mijn slaapkamer en al snel wist ik weer wat we gedaan hadden. Mijn maat stond al snel voor mijn deur met twee spuitbussen groen en geel.

Beiden kwamen we niet meer bij toen we de hagelwitte kippen in kleur spoten en erna naar het Zuiderpark liepen.

Maar hoe krijgen we ze binnen? We bedachten dat er wel eens een ‘hoempa pa actie’ werd gedaan door mensen die geen kaart hadden en zo naar binnen werden geduwd. Daar moesten we dus naar opzoek. Een klein groepje werd gevormd en al duwend en trekkend liepen we richting Midden Noord.

We lagen al in een deuk bij het idee dat de twee kippen van Ome Geer beroemd zouden worden. En welk bekkie die hij zou trekken bij het zien van zijn bitches.

Laat in de middag kwamen we thuis. We hadden gewonnen en de sfeer zat er nog goed in. Niet bij Ome Geer thuis. Er was paniek want een andere fokker zou ingebroken hebben en zijn twee belangrijkste fokkippen hebben gestolen. Politie en de club van kippenfokkers werden ingelicht en Ome Geer was in alle staten. Er hing een agressieve sfeer…

Het is bijna 19.00 uur. Ome Geer, FC Den Haag begint zo, zei ik. Ome Geer zat met een rood gezicht in zijn stoel en probeerde naar de tv te kijken en tot rust te komen. Met een hap eten in mijn mond zie ik het begin van de wedstijd, de opkomst…en.. de twee gekleurde dames van Ome Geer… Ik stikte zo wat toen ik het gezicht van Ome Geer zag, ik heb een kwartier liggen hoesten om mijn lach te verbergen. Ome Geer keek alleen maar naar de tv en het leek wel of er stoom uit zijn neus kwam. Het enige wat er daarna uit zijn mond kwam was God..god..godverdommeehhh…

De volgende keer moesten de kippen maar ergens anders vandaan komen…het bleek toch wel een succes..the bitches of uncle Ger!!! hehehe..

Zuiderpark Old Skool Stories

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina