Na maandenlang de boel getraineerd te hebben en alle overnamekandidaten gefrustreerd te hebben lijken directeur, RvC, HFC en herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger eindelijk de door hun gewenste overnamekandidaat te hebben gevonden.

En wat niemand (behalve iedereen) aan zag komen lijkt ze nu dan toch te gaan lukken. Na overname door de Amerikaanse overnamekandidaat Bolt Football Holdings kunnen de plucheplakkers blijven zitten waar ze zitten afgaande op de situatie bij het Belgische Waasland-Beveren na de overname door Bolt Football Holdings (zie onderstaand artikel van Het Nieuwsblad.be).

Als het geen Haagse groep gaat worden die de club gaat overnemen valt dat te betreuren. Wat vele malen erger is, is als dezelfde organisatiestructuur en dezelfde cultuur binnen de club blijft bestaan. Dat dezelfde personen en organen die verantwoordelijk zijn voor de situatie waar ze onze club in hebben gebracht ervoor gaan zorgen dat ze de touwtjes in handen kunnen blijven houden.

De afstand tussen bestuurders en supporters van de club is zo ontzettend groot. Het erge is dat ze dat ook helemaal niets interesseert. Supporters zijn voor de heren slechts een vervelende bijzaak.

Toch zullen er nog mensen van eigen bodem in het bestuur blijven zetelen. “De resterende aandelen zullen ingevuld worden door de leden van de huidige raad van bestuur en aangevuld met enkele bestaande aandeelhouders, die de belichaming zullen zijn van de lokale verankering.


Het nieuwsblad.be

Door Wim Conings – 13/09/20

Waasland-Beveren officieel in Amerikaanse handen: “Afspraken over behoud lokale karakter”

Waasland-Beveren krijgt Amerikaanse eigenaars. De club heeft zondagmiddag bekendgemaakt dat de deal met Bolt Football Holdings getekend is. “We wensen dat de overnemer gebruik kan maken van de extra mercato om waar nodig aanvullingen te doen in onze ploeg”, klinkt het bij de club.

”We zijn verheugd om te kunnen aankondigen dat de aandeelhouders van onze club een akkoord hebben bereikt om ongeveer 97% van de aandelen over te dragen aan Bolt Football Holdings, een bedrijf dat geleid wordt door de ervaren Amerikaanse sport investeerders David Blitzer, Jahm Najafi en Jeff Moorad”, klinkt het zondagmiddag op de clubwebsite van Waasland-Beveren. “De twee laatstgenoemden participeren via MSP Sports, een holding die gespecialiseerd is in diverse sporten. De voornaamste eigenaars van Bolt Football Holdings hebben participaties in onder meer voetbalclub Crystal Palace in de Engelse Premier League, de Philadelphia 76ers en de Phoenix Suns in de Amerikaanse Basketball League en de New Jersey Devils in de Amerikaanse Hockey League.”
Toch zullen er nog mensen van eigen bodem in het bestuur blijven zetelen. “De resterende aandelen zullen ingevuld worden door de leden van de huidige raad van bestuur en aangevuld met enkele bestaande aandeelhouders, die de belichaming zullen zijn van de lokale verankering. Dikwijls gaat dit verloren na een overname zodat er afspraken gemaakt werden over het behoud van het lokale karakter. Er werd afgesproken dat deze aandeelhouders beschikken over een vetorecht aangaande de naam, de kleuren en de lokalisatie van de club. De nieuwe partners wensen verder te werken met het huidig managementteam – Dirk Huyck, Olivier Swolfs, Jozef Van Remoortel, Walter Clippeleyr – na de overname. Tom Rombouts blijft de clubadvocaat van W-B.”
Zaakjes met Crystal Palace?
Dat Waasland-Beveren, dat na een juridische gevecht zijn plaats in 1A kon behouden, al een tijdje op zoek was naar een overnemer, was bekend. De club legt uit dat er initieel veertien dossiers op tafel lagen. Daaruit werd een shortlist met vijf kandidaten opgesteld. Vervolgens hakte de raad van bestuur de knoop door.
Financieel directeur Olivier Swolfs geeft op de clubwebsite uitleg. “Na maanden van voorbereidende gesprekken is het tijd om te landen. We wensen dat de overnemer gebruik kan maken van de extra mercato om waar nodig aanvullingen te doen in onze ploeg. We hebben alle pistes grondig bekeken. Belangrijk was om sterke financiële schouders te vinden in het post-corona tijdperk, kunnen genieten van een uitgebreid internationaal netwerk in voetbal, steunend op bewezen sportieve ervaring en know-how.”
De kans is reëel dat de Waaslanders binnenkort zaakjes zullen doen met Crystal Palace, die andere voetbalclub van Bolt Football Holdings. ”Het sportief plan voor W-B zal er in bestaan dat W-B een eigen identiteit krijgt waar de stakeholders trots en betrokken zullen zijn. Ook de focus op de ontwikkeling van de eigen jeugd blijft een speerpunt. Uiteraard zal er interactie zijn met het netwerk van onze nieuwe eigenaar. Naast een raad van bestuur zal er ook een strategische raad komen waarbij hun rol er vooral zal in bestaan om vanuit de lokale gedachte voorstellen te doen aan de raad van bestuur.”

H. Melis

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina