Nu de kans op het romantische beeld dat de club in Haagse handen terecht zou komen met de dag kleiner wordt, is de tijd aangebroken om te kijken welke partij er dan wel serieus kans maakt om onze mooie club over te nemen. Afgaande op de geluiden die mij hebben bereikt staan er 2 partijen op de eerste startrij. De City Group en Bolt Football Holdings. Laatst genoemde staat daarbij op Pole-position.

Is dat terecht? Maken de mensen die erbij betrokken zijn de juiste keuze om Bolt op poleposition te zetten? Of zit er meer achter?

Bolt staat onder leiding van Davis Blitzer, Jahm Najafi en Jeff Moorad en hebben onder andere een belang in Crystal Palace, Waasland Beveren, New Jersey Devils uit de National Hockey League en de NBA teams van zowel Philadelphia 76ers als de Phoenix Suns. Daarnaast heeft Bolt een minderheidsbelang (45%) in het Duitse FC Augsburg.

Van al deze clubs lijkt de situatie van Waasland Beveren het meeste op de situatie van onze mooie club.
Beide in de financiële problemen, beide inmiddels spelend op het 2e niveau van hun land en beide regioclubs.

Maar blijft dat regionale karakter wel bestaan nadat we in handen van Bolt zijn gekomen? En wat gaat er gebeuren met de huidige mensen binnen de club?

De insteek bij Waasland Beveren is dat het regionale karakter behouden zal blijven.
Er kan zeker teruggevallen worden op spelers van bijvoorbeeld Crystal Palace indien dat nodig is, maar er wordt ook absoluut gekeken naar spelers komend uit de regio.

Kijkend naar onze situatie zou dat niet onprettig zijn. Voordat de overname (incl. afhandeling WHOA) helemaal is afgerond, zitten we wellicht al vol in de winterse transferperiode.
Maar of er dan direct al spelers aangetrokken kunnen worden is maar de vraag en wellicht te kort dag.
Dan is het fijn om een back-up te hebben voor de korte termijn en tegelijkertijd te kijken naar de lange termijn.
Op de lange termijn dus geen handelshuis, maar een gedegen regionaal beleid. En dat is fijn omdat er in onze regio meer dan voldoende talent rondloopt. Talent dat straks voor onze club kan gaan kiezen omdat de middelen er zijn!

Maar hoe zit het dan met de beleidsbepalers?

Bij Waasland Beveren werd tijdens de overname afgesproken dat de bestuurders Dirk Huyck en Olivier Swolfs de overgang nog zouden begeleiden.
Een verstandige keuze en al helemaal bij onze club, waar we niet alleen te maken hebben met de overgang naar een nieuwe partij, maar waar we bijvoorbeeld ook te maken hebben met de afhandeling van de WHOA en het belang van de gemeente.
Dat is simpelweg niet a la minuut over te dragen of te vervangen en dat zou daarnaast ook niet kunnen.

Eigen mensen van Bolt die de overgang van Bolt moeten begeleiden. Iets in de trant van ‘wij van wc-eend…’
Bij Waasland Beveren is de overgang inmiddels succesvol verlopen en hebben beide bestuurders – conform de gemaakte afspraak – hun functies neergelegd hebben beide bestuurders – conform de gemaakte afspraak – hun functies neergelegd en het stokje overgedragen.

Zijn er nog andere voordelen die we kunnen verwachten bij Bolt?
Los van de financiële middelen zijn er nog wel andere voordelen te bedenken.

Op commercieel gebied zullen er enorme stappen gezet kunnen en moeten worden. Bolt beschikt over een enorm eigen netwerk en het is niet ondenkbaar dat vanuit hun eigen netwerk bijvoorbeeld een stadionsponsor naar voren zal komen. Het contract voor het stadion met Cars Jeans loopt immers aan het einde van dit jaar af.
Ook op marketing gebied kan Bolt met hun netwerk onze club enorm de goede kant op duwen.

Maar wat is dan het nadeel bij Bolt?
Eigenlijk is er maar 1 nadeel te bedenken……Bolt is niet Haags.

Maar waar de Haagse partijen te maken hebben met ondoorzichtige plannen, onderlinge afgunst en het missen van doortastendheid, lijkt Bolt daar geen last van te hebben.
Dus is het dan wel een nadeel om niet in Haagse handen te komen?

Zegt u het maar!

Birdy

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina