In een mail verstuurd aan de leden van ADO Den Haag staat dat Globalon Football Holding Group (Spaanse dochteronderneming van Bolt) 100% van de aandelen in handen krijgt, inclusief de prioriteitsaandelen die nu nog in handen zijn van STA en HFC.

Hoe kan ADO Den Haag zo zeker zijn dat zij denkt de club te kunnen verkopen terwijl zij niet de eigenaar is van de aandelen? Die zijn namelijk nog steeds in handen van UVS.

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat UVS van Globalon ‘an offer they can’t refuse’ gaat krijgen. O.a. zouden zij 5% van de aandelen van ADO Den Haag in bezit mogen houden.

Mail verstuurd door ADO Den Haag aan alle leden:

ADO Den Haag kan weer met vertrouwen werken aan de toekomst. In de Globalon Football Holding Group SL is een nieuwe eigenaar gevonden. De onderhandelingen zijn inmiddels afgerond. De KNVB en de gemeente Den Haag staan positief tegenover de overname van de club.

Globalon Football Holding Group SL is gevestigd in Spanje en vormt de voetbaltak van Bolt. Dit Amerikaanse investeringsbedrijf bezit aandelen van onder meer de Amerikaanse ijshockeyclub New Jersey Devils, de basketbalclub Philadelphia 76ers en de voetbalclubs Crystal Palace (Engeland), FC Augsburg (Duitsland) en Waasland-Beveren (Belgiรซ).

De nieuwe eigenaar is tijdens de onderhandelingen voor alle betrokkenen een meedenkende partij gebleken, die niet vooraf moeilijk in te lossen voorwaarden stelde. Zij is in feite de enige kandidaat, die de club eerst wil kopen en aangeeft waar het geld vandaan komt en snel aan de slag wil. Daarna wil zij in gesprek met de gemeente Den Haag.

Bolt wil beginnen met 100 procent van de aandelen, maar staat in een later stadium open voor Haagse participatie.

Bolt wil beginnen met 100 procent van de aandelen, maar staat in een later stadium open voor Haagse participatie. Dit betekent, dat HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) nu hun aandeel opgeven.

Dit betekent, dat HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) nu hun aandeel opgeven.

De STA wordt opgeheven. HFC ADO Den Haag draagt de licentie en goedkeuringsrechten bij jeugdopleiding over, maar behoudt de rechten bij wijziging van handelsnaam, het logo, clubkleuren en stadionlocatie. Dit wordt nader uitgewerkt in een nieuwe overeenkomst waar de verbondenheid tussen de nieuwe NV en de HFC ADO Den Haag bestendigd blijft. Hierbij zullen ook zaken als gastheerschap en privileges nader worden uitgewerkt.

Alle bestuurders binnen NV ADO Den Haag geven hun positie op.

Alle bestuurders binnen NV ADO Den Haag geven hun positie op. Het bestuur van HFC ADO Den Haag heeft over de zaak contact gehad met de Commissie Toezicht Naleving Overeenkomst en Reglementen.

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina