Ik wil alle ADO-fans via deze weg alvast feliciteren. Natuurlijk in de eerste plaats met het voorlopig veiligstellen van de KNVB licentie. Daar heeft de gemeente (al dan niet uit eigenbelang) goed werk geleverd.

Ik zal jullie, in tegenstelling tot de wethouders en bestuur echter niet feliciteren met de overname door de Amerikanen. Die hebben nl. vooralsnog helemaal niets gekocht. Sterker nog, ze hebben geboden op gebakken lucht, voortgebracht uit de natte wind die zichzelf zo graag directeur noemt.

Wel feliciteer ik u met het feit dat Den Haag nu eindelijk meedoet met de grote jongens. U raad het al, ik doel daarbij wederom niet op het voetbal, maar dit keer op de erelijst van dubieuze internationale zwendel-deals. Sommige van u kunnen het zich vast herinneren. Een Nederlander stond ooit in het allerhoogste aanzien van de internationale zwendelbond. Zijn naam, Victor Lustig.
Of, zoals zijn vrienden hem ook wel noemde Heer (Arie) Olivier. Wat was de kroon op zijn illustere werk ook al weer? Juist! Hij wist tot twee keer toe de Eiffeltoren te verkopen!

U leest het goed, hij wist het werkelijk voor elkaar te krijgen de Franse Nationale Trots te verkopen aan rijke buitenlanders. Erg knap, want iedereen met een beetje verstand wist natuurlijk dat dit helemaal niet kon.

U voelt hem al aankomen, wij hebben een waardige opvolger gevonden in onze eigen Heer (Ed) Reijntjes. Ook hij denkt onze lokale trots, ADO, te hebben verkocht aan Global Football Holdings. Op zich niet schokkend, we weten allemaal dat hij graag in sprookjes gelooft.

Ook van onze wethouders kijk ik niet op, die bouwen hun hele carrière al jaren op luchtkastelen. Maar dat ook die harde zakelijke Amerikanen erin geloven vind ik best vreemd, of moet ik zeggen bijzonder?

En Chinezen beledigen is wel het domste wat je kunt doen, wat dat betreft past het wel weer helemaal bij de gang van zaken.

Hoe is het mogelijk dat er, na alle omtrekkende bewegingen en bewuste manipulaties, nu weer een lap voor onze ogen wordt gehouden? Er is maar 1 grootaandeelhouder en dat is UVS. Die hebben belang bij maar 1 ding en dat is er zo goed mogelijk uit komen. Het bod van 1 Euro zou lachwekkend kunnen worden genoemd als het niet zo triest beledigend was! En Chinezen beledigen is wel het domste wat je kunt doen, wat dat betreft past het wel weer helemaal bij de gang van zaken.8

Beter is het voor hun om dan de aandelen te behouden, de club failliet laten gaan en in China fiscaal voordeel te halen uit compensabel verlies

Voor UVS is een aandelenoverdracht voor 1 Euro niet interessant. Daardoor worden ze achteraan gezet in de WHOA procedure en krijgen ze waarschijnlijk helemaal niets, tot zeer weinig terug van hun achtergestelde lening van € 1,2miljoen. Beter is het voor hun om dan de aandelen te behouden, de club failliet laten gaan en in China fiscaal voordeel te halen uit compensabel verlies. Ik als ondernemer weet dat maar al te goed.

Persoonlijk gun ik het die Amerikanen wel hoor, ook alle echt betrokkenen bij ADO (dus jullie, de fans en het hardwerkende personeel)! Maar wat ik ons allemaal niet gun is nog weer een afgang van jewelste dankzij de graaiers in de bestuurskamer.

Is er al bekend wat de taxatie heeft gebracht? Natuurlijk is dat wel bekend, daarom hoort u er niets over, snapt u?

Helaas hebben ze nog altijd de touwtjes in handen. Ze hebben ook macht over de wethouders, want die zijn maar wat blij dat ze niet met de billen bloot hoeven t.a.v. het verschil tussen boekwaarde en taxatiewaarde van het stadion. Zolang Reijntjes en Steenis met alternatieven komen voor het bod van Lentze gaan ze maar wat graag mee. Want heeft iemand daar überhaupt al op gereageerd? Nee dus. Is er al bekend wat de taxatie heeft gebracht? Natuurlijk is dat wel bekend, daarom hoort u er niets over, snapt u?

Langsdezijlijn

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.