Lachwekkend, triest en dodelijk voor de Haagse VVD: een prominente doos die kandidaat-raadslid voor de Haagse VVD is spreekt haar voorkeur uit voor Ajax.

Nou meid: verhuis lekker!

Artikel: Bron AD:

Supporters van ADO zijn woest. In de Haagse raad is volgens hen alleen plaats voor politici met een ADO-hart. De reacties zijn niet mals. Van Basten Batenburg, de nummer drie van de Haagse VVD, wordt onder meer uitgemaakt voor ‘droeftoeter’, ‘mafkees’ en ‘leip wijf’. Volgens sommigen ‘spoort ze niet’ en moet ze ‘opdonderen’. Anderen spreken de wens uit dat de VVD 0 zetels krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen komend voorjaar.

Van Basten Batenburg geldt als hét grote talent van de Haagse VVD. Als nieuwkomer staat ze direct na de twee wethouders Mulder en Parbhudayal op de lijst. Met haar jarenlange ervaring als adviseur van VVD-politici lijkt ze voorbestemd voor het fractievoorzitterschap. Maar als het aan een deel van de kiezers ligt, komt er nooit een Van Basten in de Haagse gemeenteraad. Een foto met Ajax-shirt ligt gevoelig in de stad omdat die club geldt als de natuurlijke vijand van de Haagse club.

Van Basten Batenburg reageert nuchter op alle reacties. Zij is haar leven lang al fan van Ajax, legt ze uit. ,,Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dit is nu eenmaal al zolang als ik me kan herinneren m’n guilty pleasure. Alle fans zullen herkennen dat als die liefde er eenmaal in zit, je het er niet meer uit krijgt, al zou je vaak genoeg anders willen. Zoals afgelopen zondag bij het gelijkspel tegen Go Ahead. Maar ik wil niet de raad in omwille van voetbal, ik wil de raad in omdat ik met al m’n vezels houd van deze stad en wil bijdragen aan een veilig en vrij Den Haag.’’

Toch heeft ze de ‘omstreden’ foto na alle reacties wel op privé gezet. ,,Ik heb de foto privé gemaakt, zodat die enkel voor vrienden en bekenden is te zien. Die kennen me en zien het niet als provocatie’’, legt ze uit. Ze gunt ADO ook alle succes, benadrukt ze. ,,Behalve tegen Ajax’’, zegt ze met een knipoog.

Overigens zijn er ook Hagenaars die er wel om kunnen lachen. ,,Met die naam mag het weer wel’’, vindt er een, doelend op oud-Ajax speler Marco van Basten. Ook in de raad moeten ze wel een beetje lachen als ze de foto zien, die nog wel te bewonderen is op Twitter. ,,Lotte moet voor de verkiezingen misschien nog even door de groengele wasstraat om zich het Haagse dna helemaal eigen te maken. Als dé lokale partij van de stad en grootste supporter van ons ADO helpen we daar natuurlijk graag bij. Het enige goede aan Amsterdam is immers de eerste trein naar Den Haag”, zegt fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag met een knipoog.

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.