Vanuit het bij ADO Den Haag overbekende lek-circuit bereiken ons berichten dat investeerder Globalon voorlopig maximaal 6 miljoen in de club stopt .

Vooralsnog heeft Globalon 1 miljoen op een derdenrekening gestort om het eerste leed te verzachten. Als de deal niet doorgaat krijgt Globalon dat geld terug. Dus 1 miljoen op een derdenrekening vóór de koop van de club, aflossing van de schulden én investeringen. De overname is zonder koop van het stadion en parkeerplaatsen.

Het veiligstellen van de licentie en het overleven van de club is het speerpunt maar wat schieten we uiteindelijk op met deze investeerder?

Plannen zijn tot nu toe onduidelijk.  Toekomstvisie schijnt te zijn: “Een gezonde eredivisie-waardige club met minimaal 50% lokale spelers”.

Hulde voor dit streven maar de club kennende zal er veel meer geld geïnvesteerd moeten worden. Een exploitatie-verlies van (laten we het positief houden) 1 miljoen per jaar is geen verzinsel. Neem hierbij tevens de belachelijk hoge huurprijs van het stadion (gemeente) en we hebben een “recipe voor disaster”.

Bewezen supporters met hart voor de club én met duidelijke én beschreven plannen voor de club.

Vooropgesteld: een overnamekandidaat is meer dan welkom. Links-of rechtsom moeten we door maar wat is wijs? Een investeerder, puur uit zakelijke overwegingen of had er dan beter zaken gedaan kunnen worden met Haagse investeerders Lentze/Jol. Bewezen supporters met hart voor de club én met duidelijke én beschreven plannen voor de club.

Onenigheid Reiziger en bestuur ADO Den Haag

Onderwijl krijgen we berichten dat ADO-directie en herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger onenigheid hebben en dat een vertegenwoordiger van Globalon, zich alvast bemoeit met de reorganisatie van de club. Dit tot groot ongenoegen van het personeel.

Dit alles zonder enige juridische grondslag want de aandelen van ADO zijn nog altijd in handen van UVS. Voor UVS blijkt het inmiddels een erezaak te zijn en zij zijn zeker niet van plan de aandelen te verkopen aan Globalon of zich bij onteigening van hun aandelen neer te leggen.

And the soap continues….

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina