Is Reijntjes reglementair wel directeur van ADO Den Haag?

ADO Den Haag is nog altijd niet overgenomen door Globalon Football Holdings. Toch loopt de Spanjaard Ignacio Beristain al enige tijd rond in de Residentie. Grootaandeelhouder United Vansen heeft de Haagse clubleiding gevraagd hoe dit zit en plaatst tevens vraagtekens bij de benoeming van de huidige directie.

Vreemde gang van zaken

Een kleine maand terug meldde ADO Den Haag dat het overeenstemming had bereikt over een aandelenovername. Sindsdien heeft het uitvoerig contact gehad met de Spaanse investeringsmaatschappij Ên is Beristain, die zichzelf voorstelde als de COO van Globalon, in Den Haag om de club door te lichten en gesprekken te voeren. United Vansen, op papier nog altijd de grootaandeelhouder van de club, vindt dat een vreemde gang van zaken.

Vraag om alle overnamedocumenten door UVS

De advocaten van United Vansen stuurden vrij recent een brief aan interim-directeur Edwin Reijntjes. Hieruit blijkt dat de Chinezen niet betrokken zijn geweest bij een mogelijke overname. Deze vragen nu ook om alle documenten, om zo een oordeel te kunnen vormen of Globalon de juiste partij is om de aandelen ADO over te nemen.

Verder wordt er expliciet gevraagd naar informatie over de vele gesprekken die gevoerd zouden zijn vanuit Globalon met medewerkers van de club. Wat UVS betreft zijn die gesprekken voorbarig, aangezien er geen overeenstemming is bereikt met UVS over de aandelenverkoop. Eerder schreven we op VI PRO al over de optie om de aandelen af te pakken van de Chinezen.

Positie Reijntjes

Tevens wordt er gesproken over de positie van Reijntjes. In mei van dit jaar schoof de Raad van Commissarissen Reijntjes naar voren geschoven als tijdelijk bestuurder. Volgens de statuten zou er in een aandeelhoudersvergadering gesproken moeten worden over de ontstane functie, maar deze heeft nooit plaatsgevonden.

Bron: VI PRO

Door: Stef de Bont

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina