Onderstaande column van Ed van Northside.nl  hebben wij even “geleend”. De laatste dagen is er veel over gesproken en wij werken natuurlijk graag mee om ESPN duidelijk te maken dat ze totaal verkeerd bezig zijn!

‘Voor de fans, altijd en overal’ is de slogan die ESPN.nl gebruikt om meer abonnees te werven die van het Nederlandse voetbal houden en met deze slogan beweren dat supporters van welke club dan ook thuis op de bank voor de tv of achter hun computer naar de wedstrijden van hun favoriete club kunnen kijken.

Misleidende Slogan

De realiteit is echter dat ESPN.nl niet doet wat ze zeggen met die slogan en totaal niet waar maken waardoor die dus net zo misleidend is zoals beloftes van regeringsleiders, baasjes van grote bedrijven en andere lèijâhs op deze aardkloot. De uitzendrechtende hebbende zender neemt niet eens de moeite om te reageren op de vele klachten die binnen komen, buiten dan de standaard (als je hem al bij joost gratie krijgt) is dat het teveel kost om een wedstrijd live uit te zenden en dat er niet genoeg kijkers zijn om daar aan te verdienen.

Afhaken van adverteerders en abonnees

Gek genoeg zenden ze op hun kanalen wel programma’s uit waar geen hond naar kijkt terwijl er dus weet ik hoeveel supporters met een abonnement thuis zitten die dan maar op een andere zender wat gaan kijken en er steeds meer over gaan twijfelen om ESPN.nl maar op te zeggen. Het lijkt mij toch ook wel dat de adverteerders de kijkcijfers zien en klachten lezen en dat zij ook wel op een gegeven moment zeggen: “Dit gaat niet de goede kant uit”?

Gebruik wat er toch al is

Ik vraag mij toch wel af zouden ESPN.nl, KNVB, de andere commerciële belanghebbenden en uiteraard de clubs zelf er wel is over hebben nagedacht en/of uitgezocht om de vele beveiliging- camera’s die in de stadions hangen te gebruiken om deze te richten op het veld om de wedstrijd te vast te leggen i.p.v. de supporters op de tribune die zeker nu momenteel niet in de stadions aanwezig mogen zijn?

Door deze zodanig te gebruiken heb je veel minder kosten en aangezien je met deze camera’s zelfs kan inzoomen op het gebit van de supporters en zien hoeveel vullingen hij of zij in hun kiezen hebben en dan zijn er ook nog eens richtmicrofoons die zelfs alles vastleggen wat je zingt, roept of zegt tegen de supporter naast je op de tribune zou je toch ook wel denken dat met de huidige technologieën die er zijn daar wat mee te doen is?

Nou ben ik niet bepaald technisch onderlegd maar als dat allemaal wat er nu al kan op dat gebied waarom dan niet deze middelen gebruiken om toch wedstrijden uit te zenden op tv of minimaal via een stream zodat de abonnees krijgen waar ze voor betalen en daarmee toch mede voor zorgen dat het betaald voetbal overeind blijft?

Een raar idee? Mischien ja. Een vreemd idee? Wellicht inderdaad. Maar het is in ieder geval wel een idee wat kan helpen om de slogan ‘Voor de fans, altijd en overal’ echt te kunnen gaan waarmaken.

 

Greetz Ed Slier <Northside.nl>

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina