DE GROTE REIJNTJES WISSELTRUC: PERSONEEL ERUIT – HIJZELF ERIN

De beerput rond het onverwachte het ontslag van een personeelslid (naam bekend bij de redactie) bij ADO Den Haag blijkt nog veel dieper dan verwacht.
Hij/zij is de eerste van nog veel meer ADO-medewerkers die de laan gaan uitvliegen.

Dat is de uitkomst van een een-tweetje tussen ADO interim-directeur Edwin Reijntjes en Ignacio Beristain, de vertegenwoordiger van de beoogde nieuwe eigenaar Globalon.

In ruil voor een nieuwe grote schoonmaak onder de mensen die al een jaar keihard werken om te voorkomen dat hun club ten onder gaat, heeft Reijntjes van Beristain (een voormalige schoenenverkoper van Adidas) gedaan gekregen dat hij tot minimaal 1 juli directeur mag blijven spelen. En niet – zoals was aangekondigd – zou opstappen zodra de overname een feit zou zijn.

En hoe we dat weten? Wie is onze bron? Wel, dat is de onvolprezen en flap-uiterige herstructureringsdeskundige Reiziger. Die moest natuurlijk crediteuren gerust stellen, die bang waren dat de wettelijk vereiste en flink in de papieren lopende afkoopsom van de ADO medewerkster ten koste van het toch al weinige geld zou gaan dat ze nog via de WHOA zouden krijgen.

Daar hoefde ze niet bang voor te zijn. Globalon gaat de afkoopsom van het ontslagen personeelslid en van alle andere medewerkers die nog ontslagen worden zelf betalen. Want – aldus Reiziger – zal er na de overname nog een hele reorganisatie moeten plaats vinden om een einde te maken aan de verliesgevende situatie van ADO en zullen er nog meer werknemers moeten worden ontslagen.

Dus om het even samen te vatten:
Afgelopen zomer werd Vanad weggestuurd omdat ze slechts zes miljoen euro in ADO wilde investeren. “Te weinig” vond Reijntjes toen.
Maar nu Globalon ook niet meer geld wil investeren is Reijntjes ineens blij.

En dat terwijl ADO’s financiële positie er niet beter op is geworden. Onze zogenaamde deskundige Reiziger zelf heeft immers al voor € 300.000 aan nota’s gestuurd. En de rekeningen van de roof-advocaten van Nauta zijn zelfs nog veel hoger. En daar gaan dus nog allemaal afkoopsommen voor het personeel bijkomen.

Gelukkig hebben Reijntjes en Globalon nog een reusachtige spaarpot gevonden: de selectie.

De waarde daarvan is de afgelopen maanden een aantal keren over de kop gegaan. FC Utrecht, FC Twente, AZ en een aantal andere clubs lopen al likkebaardend rond. Zij kopen graag die lekker goedkope spelers van ADO.

Omdat Globalon niet genoeg wil investeren heeft ADO immers geld nodig. Zodat Reiziger, Nauta, Reijntjes zelf en een aantal anderen, hun bloedgeld kunnen krijgen.

Dat ze ADO, alle fans en de stad Den Haag daarmee verraden. Dat kan ze overduidelijk geen f*ck schelen.

Langsdezijlijn


Je hebt net een ingezonden artikel gelezen.

Heb jij ook een mening, stelling, standpunt, inside informatie of gewoon een mooi verhaal?  Mail het naar: 

redactie@thehaguecityfirm.nl

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina