Vorig seizoen, het jaar bij ADO Den Haag waarin de twijfels kwamen of hij nog wel wilde doorgaan als voetballer. ‘Ik heb serieus getwijfeld’, bekent hij. ‘De manier waarop wij behandeld zijn, dat kun je je niet voorstellen. Achter je rug om werden er dingen gezegd. Wij – John Goossens, Robert Zwinkels, Lex Immers, Tom Beugelsdijk, Erik Falkenburg, Aaron Meijers, Danny Bakker, Donny Gorter en ik – waren nooit negatief. Ik kan niet alles zeggen, maar we hebben nooit geklaagd. Het leek wel of ze dat waren vergeten. Ik heb op mijn tong gebeten. Wat had ik eraan alles te zeggen? Ik was contractspeler, ik zou mijn eigen glazen ingooien. Tien jaar geleden had ik dat anders gedaan. Het wrange is dat je jezelf ermee hebt. Dan speel je niet meer, zit je op de tribune en dan?’

`We zijn bij ADO als oud vuil behandeld`

Hij voelde zich miskend. ‘Het was pijnlijk en gênant. Zeg het als je van me afwilt, maar het gebeurde altijd achter mijn rug om. Ik kreeg mailtjes dat ik moest meedenken. Het is ze bij een aantal gelukt, niet bij mij. De clubleiding had niet in de gaten wat voor groep de oudere jongens waren. Wij hebben altijd iets extra’s gedaan en zijn als oud vuil behandeld.’

Kramer bleef bij ADO en speelde ook. ‘Ik wist dat ik de spits was als ik normaal zou doen. Ik wist wat er rond trainer Aleksandar Rankovic speelde en hij wist ook van míjn situatie. Toen Ruud Brood en Adrie Bogers kwamen, kregen ze slechte verhalen te horen over mij. Na de 6-0 nederlaag bij Sparta zei Ruud tegen me dat ik gewoon ging spelen. Maar het plezier was weg, het was vervelend en pijnlijk. Ik moest vaak een toneelstukje opvoeren, ik kon moeilijk iets anders zeggen.<blockquote>Martin Jol was echt lachwekkend. Als je het niet met hem eens was, dan kreeg je de wind van voren</blockquote>Wat er met die club is gebeurd, is gewoon de schuld van de leiding. Als je ze daarmee confronteert, zeggen ze dat dat al zo was. Martin Jol was echt lachwekkend. Als je het niet met hem eens was, dan kreeg je de wind van voren. Ze hebben de club naar de kloten geholpen. Dat begon al met die Engelsen. Toen we op trainingskamp waren in Spanje, zei mijn zaakwaarnemer dat Mohammed Hamdi (algemeen directeur, red.) had gebeld om te zeggen dat ik weg moest. Ik zat nota bene met hem daar in Spanje! Had hij makkelijk zelf even kunnen zeggen. Doet hij dat op een normale manier, dan komen we er nog uit ook. Trainer Alan Pardew wist van niks. Het werd alleen maar erger. Het was zo’n opeenstapeling van ellende.’

`Als ik ze zag, dan deden ze poeslief, maar er gebeurde elke dag wel wat. Je gaat twijfelen aan jezelf`

Toch besloot Kramer niet te stoppen. ‘Het was de makkelijkste weg geweest. Met ADO Den Haag in de KKD, daar had ik vrede mee kunnen hebben, maar ze hebben niet eens een aanbieding gedaan. In januari, februari heb ik overwogen ermee te kappen. Kreeg ik weer e-mails en belletjes dat ik aan de club moest denken vanwege mijn salaris. Het gekke was dat ik verre van de bestbetaalde speler was. Ze deden alsof ik grootverdiener was en onrustig. Als ik ze zag, dan deden ze poeslief, maar er gebeurde elke dag wel wat. Je gaat twijfelen aan jezelf. Waarom doen ze dit? Het is het me niet waard, ik ben geen rotte appel. Ze mogen er thuis geen last van hebben, maar ik reed niet met plezier naar mijn werk.’

De spits sprak met zijn naasten en dacht na. ‘Ik kon nog waarde hebben. De gedachte ermee te kappen was er wel, maar ik vind het gewoon nog te leuk. Zoveel negativiteit, dat gebeurt niet vaak, dacht ik. Ik hou wel van klagen, een beetje cynisch ben ik wel. Maar met een knipoog. Zelfs die knipoog verloor ik.’

Bron; Voetbal International

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.