Leven bestaat niet alleen uit niet doodgaan! Hoeveel woorden gaan we hier nog aan vuil maken? Genoeg is genoeg, het is tijd voor een vreedzame massale landelijke demonstratie

Vandaag is er opnieuw een moment waarop de regering ons gaat vertellen wat we de komende weken wel of niet mogen. De meeste ondernemers staan allang niet meer met het water aan de lippen maar zijn zo goed alsverdronken, ook zijn we de betutteling zat en zijn we klaar voor actie.

Alle leeftijdsgroepen hebben inmiddels het kookpunt wel bereikt, ouderen zien hun kleinkinderen niet meer of mondjesmaat. Een hele generatie van begin 20 is inmiddels opgegroeid in een samenleving waarin het niet meer normaal is dat je een bioscoop kan pakken of naar de kroeg kan gaan wanneer je dat wil. Sporten? Helaas. Een voetbalwedstrijd bijwonen, notabene in de buitenlucht, nee ook dat is er ook niet meer bij.

Is er al vooruitgang geboekt met al die lock-downs? Is er een wezenlijke veranderingen opgetreden naar aanleiding van, nu ook weer, de boosterprik? Nee! Waar we overal in Europa toeschouwers zien in de stadions, de Belgische middenstand in december 300% meer omzet had door winkelende landgenoten die massaal de grens overtrokken, kunnen we hier alleen nog illegaal onze haren laten knippen en geldt voor het betaalde voetbal (wat aantoonbaar geen veroorzaker is van hogere besmettingen) dat er geen publiek mag komen en je in de Keuken Kampioen Divisie moet hopen dat je club uitgezonden wordt.

Clubs lopen nu zoveel inkomsten mis dat het voortbestaan van velen in gevaar dreigt te komen. Alleen voor salarissen is er steun vanuit het rijk, inkomsten door tickets en catering zijn er niet en straks zal weer een beroep op de supporters gedaan moeten worden om voor de 3e achtereenvolgende keer af te zien van compensatie, Het is mooi geweest. De tijd van achterover zitten en wachten tot we weer vrijgelaten worden is voorbij.

Wij nodigen daarom iedereen uit om deel te nemen aan een landelijke Corteo. Een mars voor onze vrijheid. Als iedereen hieraan meedoet kan men niet anders dan eindelijk eens luisteren naar wat WIJ willen. Men zal dan genoodzaakt zijn de nodige veranderingen door te voeren die ons in staat stellen ons normale leven weer op te pakken.

Let op, dit is geen oproep tot geweld, ook geen verzoek voor totale anarchie of uitlokking naar wie dan ook. Het wordt tijd om een simpel en duidelijk statement af te geven naar onze regering, die nog steeds in z’n eigen bubbel zit en zich laat adviseren door een OMT en RIVM met rekenmodellen die iedere keer weer doemscenario’s laten zien maar telkens weer niet blijken te kloppen.

Zaterdag gaan veel winkels gewoon open. Wij sluiten ons aan bij dit statement, daarom vragen we alle supportersgroepen van Nederland om vanaf de speelronde, die start op vrijdag 21 januari, iedere thuisclub een eigen Corteo te laten organiseren en de vreedzame wandeling te gaan maken naar hun stadion. Dit doen we dan 2 weekenden achter elkaar zodat alle clubs een thuiswedstrijd hebben gehad. Uiteraard zou het nog veel meer indruk maken wanneer de uitspelende clubs meelopen in de corteo van de thuisclub. Lopen, met velen, ieder voor zich maar wel voor ons allen.

Een vreedzame landelijke “opstand” met als doel de regering te overtuigen dat het niet langer zo gaat en dat het roer om moet. Twee jaar is lang genoeg geweest.

Tot volgend weekend!

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.