Zoals alom bekend is, is dat er maximaal 1/3 van de supporters in het stadion mogen komen dit weekend. Niet zozeer dat onze club dit verzint maar vanuit overheidswege worden de belachelijke restricties weer opgelegd.

In praktisch heel Europa is de toegang tot stadions gewoon weer 100% behalve in dit doodziek gereguleerde kneuterige land. Gezondheidsmaatregelen, risico’s tot…het zal allemaal wel. Clubs gaan kapot, supporters missen al maanden hun tweewekelijkse uitje omdat er een inmiddels tot n griepje gedevalueerde ziekte heerst.

Stel dat de stadions voor 2/3 open mogen. Een simpel rekensommetje: bij onze club, we doen het prima in de competitie, supporters smachten naar hun uitje: 10.000 supporters op de tribune is haalbaar, (5000 extra dus buiten de SCC-houders). Laten we uitgaan van 20 euro per ticket per supporter, dit levert dus 100.00 euro op voor een in nood zijnde club. Tel erbij op dat de gemiddelde supporter ook 5 euro uitgeeft aan consumpties (gooi die counters allemaal open) dan komt er in รฉรฉn wedstrijd al 125.000 euro extra binnen. Voor 125.000 euro huur je een tweede spits of bikkel van een rechtback voor de rest van dit seizoen.

Wij spraken iemand van het NL-supporterscollectief;

“Inmiddels isย  de overheid er in geslaagd een tweedeling tussen clubs voor elkaar te krijgen; Twente lijkt de deur gewoon gesloten te houden, uit solidariteit met รกlle supporters. Andere clubs gooien de tent open voor 1/3 van de capaciteit”

“Qua burgemeesters lijkt er inmiddels een heerlijk handvat gevonden te worden om uitsupporters te weren, komt ze goed uit en wordt (dus buiten Corona om) een machtsmiddel om uitsupporters te weren.

Momenteel is er een Coronadebat-gaande in de Tweede Kamer en de hoop is op versoepeling. Wij zijn benieuwd!

 

VOETBAL IS VAN ONS!

 

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina