Foto’s Farewell Season, de laatste wedstrijd tegen Groningen

Klik op een van de foto’s om naar het album te gaan.

Het seizoen 2006/2007, waarin ADO Den Haag haar laatste wedstrijden in het Zuiderparkstadion speelt, gaat de boeken in als het Farewell Season. Dit memorabele voetbaljaargang stond in vele opzichten in het teken van het naderende afscheid van de thuishaven van ADO Den Haag, die al sinds 1925 dienst deed.

De laatste, reguliere competitiewedstrijd van het Farewell Season vond plaats op zondag 22 april 2007 tegen FC Groningen.

Stukje tekst uit de VI van die dag:

“ADO Den Haag neemt op pijnlijke wijze afscheid van de Eredivisie. De laatste wedstrijd in het Zuiderpark haalde het einde niet, waar FC Groningen al voor rust afstevende op een ruime overwinning.De laatste wedstrijd van ADO Den Haag in Het Zuiderpark eindigde in een complete anticlimax. Al na twee minuten staakte scheidsrechter Jack van Hulten de wedstrijd vanwege overmatig vuurwerk.
Na een onderbreking van een kwartier verdween voor ADO Den Haag ook het zicht op een sportief positief afscheid van Het Zuiderpark. Na tien minuten opende Erik Nevland de score uit een voorzet van Ondrej Svejdik.

FC Groningen hoefde zich halverwege de eerste helft nog minder zorgen te maken nadat Goran Lovré na een steekpass van Luis Suárez de voorsprong had verdubbeld. De Kroatische middenvelder tikte de bal onder ADO-keeper Sergio Sánchez door, die op slag van rust weer kansloos was op een inzet van Nevland.

Het was de laatste treffer in Het Zuiderpark. De tweede helft was slechts enkele minuten onderweg, toen er opnieuw vuurwerk vanaf de tribune op het veld werd geworpen. Voor Van Hulten was dat aanleiding de wedstrijd definitief te staken.”

 

 

 

 

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina