Column: Cor Sakov

We zijn gered, gered van een Chinese investeerder( die eigenlijk al vanaf dag 1 de stront over zich heen kreeg) die gedoemd was te mislukken. Cultuurverschillen, geen visie en een (verborgen) nalatenschap van wanbeleid en (2011) wegrennende ADO-spelers, Wesley, Lex, Jens en onze super Rus die wegrende naar 020. Het zal wel, geld is belangrijk.

Vanaf de eerste dag was de overname al gedoemd te mislukken. De afgelopen 10 jaar is er fout op fout gemaakt door bestuurders, de namen hoef ik niet eens te noemen maar een is wel de moeite waard om te benoemen: onze ras weggooier Manders, de man met de big smile en de o zo interessante verhalen bij Voetbal International op TV, de man die het allemaal zo goed wist maar binnen en buiten ADO de club zwaar naar de verdommenis heeft geholpen. Het zij zo, UVS was niet bij machte door cultuurverschillen en de afstand tussen China en het Haagse de zaken eens flink aan te pakken door keihard te reorganiseren..reorganiseren in de top van onze club en dus niet het keihard werkend personeel aan te pakken. De tussenpausen (witte rook, nee zwarte) verdienen de aandacht niet eens. Hooguit Mo Hamdi, geen kwaad woord over de man die moest roeien met 2 gebroken riemen en zich de pestpleuris heeft gewerkt om ADO in stand te houden. Helaas het mocht niet baten, Mo mocht ook het veld ruimen, deed Mo dit vrijwillig? Nee, Mo is niet achterlijk, de achterklap en de uiterst smerige spelletjes binnen de club van een derde macht werden hem te veel en Mo had daar 200% gelijk in!

En wat gebeurde er uiteindelijk…het laat zich raden…”de incapabelen” (mooie filmtitel trouwens) komen de boel wel recht trekken. Niets was minder waar, ruzie met China, hommeles intern en overal gekloot. Mooiste lachertje was nog dat die quasi bestuurders de schuld legden bij Corona om hun eigen falen te vergoelijken. Hoe merkwaardig kan je zijn, andere clubs redden het wel!

Uiteindelijk komt er n WHOA, de term ken ik alleen van een vriend van me uit de Filipijnen die zo reageerde bij n goal of t scoren van n chickie in de achterbuurten van Manilla maar goed.

De club werd doorgelicht, schuldeisers krijgen de pleuritis maar en mogen hopen op een fractie van hun onkosten. Het zij zo, ADO is heilig toch?

De soap duurde een jaar, supporters tussen hoop en vrees. RVC en andere klaplopers stress over kaviaar of kreeft.

Inmiddels zijn we eruit. De rechter heeft beslist: UVS (vertegenwoordigd door Hui Wang)  kan de tandjes krijgen: 20 miljoen geïnvesteerd in een bodemloze put. Cultuurverschillen, de afstand letterlijk en figuurlijk deed ze de das om.

Laten we wel even nageven aan Hui dat zijn intenties goed waren, een faal in China is n big fail en dat is best klote voor onze (ex)knuffelchinees, wetende dat ie jarenlang genaaid is door het pluche in Den Haag.

Farewell Hui

 

 

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina