Inmiddels zijn we 3 weken verder, 3 weken verder na het debacle van de verloren wedstrijd tegen Excelsior.
Qua wedstrijdverloop hoeft Cor niets te melden. Da’s wel duidelijk. De aftermath eigenlijk al voorgaand qua ticket-verkoop en het laatste uurtje in ons stadion verdienen wel aandacht. Niet zozeer het voetbal, niet zozeer de spelers, niet zozeer Francken maar de gehele belachelijke ontknoping en ellende veroorzaakt door….?

Daar wil ik mijn column eens aan wijden.

De week vooraf kwamen de tickets in de verkoop. Binnen 2 uur was voor het eerst sinds het Brom-jaar de tent uitverkocht! En hoe: niet door CC-houders, niet door SCC-houders maar de godganse ticket-soeteneur of randdebiel op internet kon kaarten kopen. We hebben het geweten.

Wie o wie is ziende blind om hier een open-kaartverkoop van te maken? Waarom niet eerst je SCC en CC-houders zoals gebruikelijk?

Vooraf is door de uiterst intelligente veiligheidsdriehoek bepaalt dat dit een risico-wedstrijd was. Waar was dat anticiperen op een risico-wedstrijd dan? Is/was er uberhaupt sprake van risico-beheersing?

Welnu, zondagmiddag 15.00 uur. Top weertje op het Heldenplein en gezellig muziekje erbij, het bier vloeide rijkelijk en uiterst leuk om koppen te zien die je never nooit in t Haagse gezien hebt. ADO leefde weer, landelijk kwamen supporters even langs om te bieren, al dan niet met een ticket.
De wedstrijd zou dus om 18.00 uur beginnen dus alle tijd om 20 bier in je mik te gooien.
De gemiddelde leip wist al te voorspellen dat dit een recept voor ellende was maar goed.

Anyway, een uur voor de wedstrijd maar in de rij gaan staan om binnen te komen. Het lukte net. Doorduwen bij de poortjes (wel ouderwets) en zonder kaart naar binnen komen. Kon prima want de gemiddelde steward was een jaar of 16 met een rugtasje. Security was een schaamteloos lachertje.
Wie regelt en hoe regelt de club het toegangsbeleid inclusief mate van bemensing (veiligheid, stewards, aantallen, leeftijd, overwicht, competenties)?

Op de tribune was het ook heerlijk verblijven, waar die totaal onbekenden allemaal vandaan kwamen, nooit gezien in ons stadion, zal altijd een mysterie blijven maar goed.

Zoals gezegd: over de wedstrijd lullen we maar niet.

Pitch-invasion:
Prima en een oude traditie: dat ie totaal verneukt en verkloot werd mogen we onszelf als fans weleens aanrekenen maar ja, als er 50% dronken figuren bijlopen die er nooit zijn kan je problemen verwachten.Over dat gastje die een knuppel in het uitvak gooit maar niet gesproken. Ja, een honkbalknuppel, hoe krijg je die in hemelsnaam mee het stadion in? Geer, Goor en Paul de Leeuw zijn bijzonder geรฏnteresseerd als je zoveel ruimte in je anus hebt trouwens!
Wat overigens wel prijzenswaardig is dat de oude garde even orde op zaken stelde vlak voor de verlenging trouwens!
Allemaal opzouten van het veld, voetballuh! Een pitch-invasion is prima, die moet je timen en met zn allen genieten van het resultaat. Spelers op de schouders, een feestje voor eenieder!

Na afloop rellen, hondenbeten, in de businessclubs knokken. Het was en is triest!

Hoe heeft de club, de VBE en al die andere regelneven dit zo uit de hand kunnen laten lopen? Ouders met kinderen, rennend voor hun leven.
Soms terechte hondenbeten en soms totaal onterechte hondenbeten. Je zou je kind even kwijt zijn in de massa en vervolgens zien dat je kind een beet krijgt. De enige response van de M.E. was rammen waar je rammen kan. Een verhaal kwam mij ter oren van een man die totaal niets met de ongeregeldheden te maken had maar in een groepje terechtkwam die achtervolgd werden door de M.E. Kunnen ontsnappen en geen knuppelslagen. De man loopt later op zijn gemak naar zijn auto. Er stopt een M.E-bus en er stapt een wout uit die meneer even flink kapot slaat met zijn knuppel! Waar gaat dit over?

Hoe heeft dit kunnen gebeuren, een optelsom:

-Vrije kaartverkoop
-Zwarthandel op Marktplaats
-Geen controle op tickets bij ingang
-Van tevoren risicowedstrijd ingeschat, niks mee gedaan
-Wedstrijd pas 18.00 uur ipv 12.30
-Stewards (meisjes en jongens van 16 jaar)

Enfin, er zijn veel meer voorbeelden van de uiterst belabberde organisatie te geven.

De week erna worden een aantal gearresteerden voor de snelrechter gegooid: 5, 6 maanden gevangenisstraf. Natuurlijk zullen er schuldigen zijn en pak het maar aan maar in de totale paniek die volgde na de wedstrijd is er veel en heel veel te zeggen over de omstandigheden. Flauwe repliek maar rij met je dronken harses een kind dood en je krijg een taakstrafje (beetje schoonmaken of plantsoenendienst) van 240 uur!
Waar zijn we mee bezig resteert dan de vraag.

Onze bobo Reijntjes heeft een gedegen onderzoek ingesteld. Vooralsnog totaal niets van gehoord. Dat “supporters” er ook een zooitje van gemaakt hebben kan niet ontkend worden maar goed.

Waar is Reijntjes met zelfreflectie: Hij heeft het laten gebeuren, niet het personeel, niet die stewards, niet die meid in de Brasserie die totaal in paniek was maar de eindverantwoordelijke: Edwin Reijntjes!

Het blijft stil! Fans worden op hun werk weer weggezet als aso’s maar Reijntjes deert het allemaal niet.

Reijntjes is en blijft eindverantwoordelijk maar wast zijn handen vooralsnog in onschuld.

We wachten het “mooiweerspeel-rapport” van Edjeย  c.s maar af.

De groeten,

Cor Sakov

 

 

Openstaand
  • Aandelen transfer

  • Aftreden huidige bestuur & directie
  • Toekomstvast plan
Voltooid
  • Nieuwe koper vinden

  • Licentie veiligstellen
  • Begroting geaccordeerd krijgen

Dit artikel delen? Kies uw favoriete platform.

Commentaren

Artikel commentaren

Om commentaar te kunnen geven op een artikel op de site dient u zich aan te melden. Reageer normaal! Afzeiken of scheldpartijen worden niet getolereerd.

Gerelateerde artikelen

Als je dit artikel interessant vindt, bekijk dan ook eens deze artikelen.

Home pagina