Op het moment van schrijven zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor het lanceren van onze eigen FCDH Fan Token. Iedereen is inmiddels al wel bekend met de hype rond crypto en Bitcoin in het bijzonder.

Het idee is simpel, we maken een eigen token, deze kan worden gekocht door de supporters. Een deel van opbrengst vloeit naar de club, een deel van de opbrengst gaat in een pot voor de supporters en een deel wordt verbrandt.

Nou hoor ik je denken, verbranden? Ja, maar niet letterlijk natuurlijk. Het verbranden is een typisch “iets” in de crypto branch. Het verbranden draagt bij aan groei en waarde vermeerdering. Het werkt zo, er is maar een beperkte oplage beschikbaar, 1.000.000 tokens. Tokens kunnen worden gekocht en verkocht, bij iedere verkoop zal een deel uit de circulatie worden gehaald waardoor de oplage iedere keer afneemt. Echter voor de mensen die de FCDH Fan Token voor langere tijd (willen) vasthouden, zal naar mate de interesse toeneemt (o.a. door nieuwe aankopen) de waarde stijgen. Zie het als een investering, iets wat jij bezit, waarmee je de club helpt en je hopelijk, in de toekomst, ook de vruchten van plukt.

Waarom is dit nodig dan? ADO Den Haag zit al jaren lang in financiële problemen. We bungelen nagenoeg permanent onderaan de ranglijst. Een kapitaal injectie is daarom noodzakelijk. Om onze club te laten groeien zijn er binnen de grenzen van onze mooie stad Den Haag weinig geïnteresseerde bedrijven die ADO Den Haag deze financiële injectie willen geven. Door het initiatief nu bij de supporters te leggen staan wij zelf aan het roer, de waarde wordt vastgesteld op basis van interesse, de index, zoals de groei is te volgen op de koersen (later meer hierover). Iedereen die dus deelneemt verdient zijn deel naar ratio, hoe groter je aandeel hoe groter je groei, dit geldt dus ook de voor de club (het deel waar zij krijgen).

Wat heb ik er aan dan? Nu, op het moment van schrijven niet zoveel eigenlijk. Dit is een initiatief wat alleen kan werken als er voldoende animo is om dit naar een hoger plan te brengen. Als we dit van de grond krijgen kan het zomaar zo zijn dat deze fan token een formele status krijgt. Wij zullen bijvoorbeeld in overleg gaan met ADO Den Haag om dit te formaliseren, echter is er op dit moment geen ruimte voor aangezien het management het nu druk heeft met hele andere dingen, degradatie, rechtszaken, overname, management wisselingen noem maar. Het idee is echter wel dat, zodra de club hier achter staat het bijvoorbeeld mogelijk moet worden om je FCDH tokens uit te kunnen geven aan club gerelateerde zaken, denk hierbij bijvoorbeeld aan club-shirts, korting op je toegangskaart etc.

Dit in het kort als introductie, laat in de comments een bericht achter wat je van dit initiatief vindt? Deel het ook vooral met je mede supporters – plaats het om social media zodat het breeder gedragen wordt en de interesse toeneemt.

Kun je niet wachten? Aangezien onze token nog vol in de ontwikkelingsfase zit kun je hem nog nergens officieel kopen op een “beurs” (exchange). Dit kan pas als er voldoende transacties en basis is gecreëerd. Om je toch al wat inzicht te geven;Volg deze stappen;

Volg deze stappen (let op: voor gevorderden);

  • Ga naar de PancakeSwap website en lees hoe je een wallet kunt installeren op je mobiel of laptop/PC, kies bijvoorkeur TrustWallet of MetaMask,
  • Nadat je een account hebt aangemaakt moet je wallet gekoppeld worden, hiervoor moet je nog een aantal stap doorlopen (dit is ook terug te lezen op de Pancake website) en dat is in je nieuwe wallet Binance Smart Chain (BSC) BEP 20 tokens hebben.
  • Over het daadwerkelijk aankopen later meer.
  • Het bekijken van de huidige statistieken van de FCDH Fan Token is ook al te zien.

Blijf deze site volgen voor meer details rond de lancering en eventueel aanvullende informatie.

Cheers! Never surrender – we are staying up!