Hoe vaak horen we het niet? Een stadionverbod? En nu? Hopeloos wordt je er soms van. Als het je overkomt sta je er vaak alleen voor. Tot wie kan je je richten, wie helpt je dan verder, denk je dat het misschien onterecht is? Of wil je gewoon advies. Zoals vanouds, gaan wij weer tegengas geven.

Wij laten ons niet zo maar naar de slachtbank brengen. Wij gaan dit samen stoppen.

Mr. Hoogendam bestempeld tot FCDH/HCF advocaat

Er zijn afspraken gemaakt met mr. Hoogendam, waardoor hij is bestempeld tot FCDH/HCF advocaat.

Wij bieden je een mogelijkheid om het stadionverbod (SV) aan te vechten. Denk je dat onterecht een stadionverbod hebt gekregen laat het ons weten.

Mail je verzoek tot rechtshulp naar ons en wij gaan je in contact brengen met onze advocaat. Hij besluit dan hoe en op welke manier je het beste geholpen kunt worden.

Toelichting op mogelijke vragen

Meldplicht

De meldplicht houdt in dat aan de supporters niet alleen een stadionverbod wordt gegeven, maar dat hij ook wordt verplicht om zich tijdens wedstrijden en/of evenementen te melden op een politiebureau. Dit is een extra maatregel om te voorkomen dat de supporters in de buurt van het stadion is op wedstrijddagen.

Als – naast een stadionverbod – ook die meldplicht wordt opgelegd, dan wordt er wel gefinancierde rechtsbijstand verleend.

Dagvaarding

Als de supporter een dagvaarding ontvangt om te verschijnen voor de rechter, dan is het advies om direct contact met mr. Hoogendam op te nemen. Met een dagvaarding word je namelijk uitgenodigd om voor de rechter te verschijnen. Dat maakt dat het 9 van de 10 keer verstandig is om een advocaat mee te nemen. Rechtsbijstand kan vaak op pro deo basis.

We kunnen iemand met een dagvaarding eigenlijk altijd wel helpen.

Stadionverbod

Wat de kosten zijn om een stadionverbod aan te vechten, is op voorhand altijd lastig aan te geven. Dat ligt echt aan de zaak en waarom het stadionverbod precies is gegeven. Het is wat voorbarig dat de club al straft, voordat iemands schuld vaststaat, het is alleen wel zo dat de clubs (dus niet alleen ADO Den Haag) hier enige vrijheid hebben.

We hopen dat hiermee al een aantal vragen die er leven zijn beantwoordt. Is er toch nog iets niet helemaal duidelijk? Stuur een email door en we gaan op zoek naar de antwoorden.